Menu
Sale

Combivent

Artikelnummer: 068e32ed1bcb.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 121,00.Huidige prijs is: € 115,90.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Combivent?

Combivent is een inhalatiemedicijn dat ingezet wordt als luchtwegverwijder. Het geneesmiddel bevat ipratropium en salbutamol en dit zijn twee stoffen die de verkramping van de luchtwegen kunnen verminderen. Door Combivent te gebruiken, verminderen klachten als benauwdheid en overmatig hoesten.

Wanneer gebruikt u Combivent?

Combivent wordt gebruikt ter behandeling van klachten als gevolg van COPD. Bij COPD of Chronisch Obstructieve Longziekte zijn de luchtwegen blijvend beschadigd en hierdoor heeft de patiënt last van klachten als hoesten en benauwdheid. Door Combivent te gebruiken, wordt de verkramping van de luchtwegen verminderd en verminderen de klachten van COPD. Ademhalen wordt gemakkelijker, de hoest wordt minder en de patiënt heeft minder last van benauwdheid.

Omdat Combivent twee soorten luchtwegverwijders bevat, is dit geneesmiddel voornamelijk geschikt voor mensen die aan een enkele luchtwegverwijder niet voldoende hebben om hun klachten te verminderen.

Wanneer gebruikt u geen Combivent?

Combivent is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor de stoffen in het geneesmiddel (zie bijsluiter). Ook mag het geneesmiddel niet gebruikt worden door mensen met bepaalde hartaandoeningen. Heeft u een bepaalde aandoening of gebruikt u andere medicijnen, dan meldt u dit altijd aan uw arts. De arts bepaalt vervolgens of u Combivent wel of niet mag gebruiken.

Hoe dient u Combivent te gebruiken?

Combivent is een inhalatiemedicijn, ook wel een puffer genoemd. Het geneesmiddel wordt gebruikt in combinatie met de bijgeleverde vernevelaar. Om Combivent te gebruiken, maakt de gebruiker van het geneesmiddel eerst de vernevelaar klaar volgens de instructies in de bijsluiter. Nu voegt de gebruiker de inhoud van 1 ampul Combivent toe aan de medicijnkamer van de vernevelaar.

De arts doet voor hoe de vernevelaar nu gebruikt moet worden en deze manier van gebruiken houdt u altijd aan. Na het gebruik van de vernevelaar, maakt u deze schoon. Door het geneesmiddel zo veel mogelijk verspreid over de dag te gebruiken, werkt het geneesmiddel beter.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Combivent is drie tot vier keer per dag de inhoud van 1 ampul. Het geneesmiddel is niet geschikt voor kinderen die jonger zijn dan 18 jaar oud.

Bijwerkingen

De meeste mensen verdragen Combivent zonder enige bijwerkingen, maar er kunnen wel bepaalde klachten optreden als u dit geneesmiddel gebruikt. Dit zijn klachten als hartkloppingen, nervositeit, hoofdpijn, duizeligheid, trillen, misselijkheid, irritatie van de keel en een droge mond. Krijgt de gebruiker last van een van deze of andere klachten, dan wordt aangeraden om contact op te nemen met een arts.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Combivent”