Menu
Sale

Competact

Artikelnummer: 29dca5c76b11.

*  173,50

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Competact?

Competact is een medicijn dat het glucosegehalte (suikerspiegel) van het bloed verlaagt. Dit medicijn wordt gebruikt om het suikergehalte (het glucosegehalte) en dus de suikerspiegel te verlagen. Er zitten twee werkzame stoffen in dit medicijn. Het gaat om pioglitazon welke helpt om de opname van suiker in de lichaamscellen en welke er ook voor zorgt dat de lever niet teveel glucose aan het bloed afgeeft. Daarnaast zit er ook metformine in dit medicijn. Dit helpt de spieren en delver om meer glucose op te nemen.

Wanneer gebruikt u Competact?

Mensen met diabetes mellitus type twee gebruiken dit medicijn. Diabetes mellitus type twee is een vorm van suikerziekte waarbij spieren en de lever minder gevoelig voor insuline worden. Hierdoor stijgt het glucosegehalte in het bloed. Als je een te hoge bloedsuikerspiegel hebt dan krijg je klachten als overmatige dorst, vermoeid zijn, wazig zien en ook veel plassen. Ook kan een te hoge bloedsuikerspiegel beschadigingen aanbrengen aan de organen. Met het medicijn Competact is het mogelijk om dit te voorkomen en om het bloedsuiker gehalte te verlagen.

Wanneer kunt u geen Competact gebruiken?

U dient dit medicijn niet te nemen als u zwanger bent of als u borstvoeding geeft.

Hoe dient u Competact te gebruiken?

Het medicijn dient in zijn geheel met water ingenomen te worden. Het beste is om het medicijn tijdens of net na de maaltijd in te nemen om zo darmklachten te voorkomen. Als u een keer een medicijn bent vergeten dan kunt u deze gewoon overslaan en wachten op het moment voor de volgende ronde. Het is niet verstandig om een dubbele hoeveelheid in te nemen om een vergeten dosis te compenseren.

Dosering

U dient van dit medicijn vaak twee keer per dag een tablet te nemen.

Eventuele bijwerkingen

Er kunnen soms bijwerkingen optreden als u dit medicijn neemt. U kunt dan denken aan het krijgen van maagklachten of darmklachten, zoals diarree, misselijkheid, winderigheid of buikpijn. Vaak verdwijnen deze klachten na een paar dagen. Ook kunt u minder eetlust krijgen. Daarnaast is het mogelijk dat u een wazig zicht krijgt. Vaak komt dit omdat het glucosegehalte in uw bloed verandert. Na een tijdje gaat dit vaak over.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Competact”