Menu
Sale

Daktacort

Artikelnummer: 902b5246e3de.

*  72,70

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Daktacort?

Daktacort is een antischimmelmiddel. Het medicijn is opgebouwd uit twee werkzame stoffen, namelijk Miconazolnitraat en Hydrocortison. Miconazolnitraat is een medicijn dat schimmels op de huid doodt en Hydrocortison is een zwak werkend bijnierschorshormoon dat ontstekingsreacties op de huid kan verminderen. Denk hierbij aan jeuk, pijn, roodheid en zwellingen.

Wanneer gebruikt u Daktacort?

Daktacort wordt voorgeschreven bij schimmelinfecties van de huid die gepaard gaan met ontstekingsreacties als jeuk en/of pijn. Het medicijn wordt onder andere voorgeschreven ter behandeling van jeukende voetschimmel: een aandoening waarbij de huid van de voet rood en schilferig wordt en bovendien vervelend gaat jeuken. Daktacort doodt niet alleen de schimmels die de klachten veroorzaken, maar vermindert de klachten zelf ook aanzienlijk.

Wanneer gebruikt u geen Daktacort?

Daktacort is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor de werkzame stoffen in het geneesmiddel, waaronder Miconazolnitraat, Hydrocortison en de verschillende hulpstoffen in het medicijn. Welke hulpstoffen er in Daktacort zitten, leest u in de bijsluiter.

Hoe dient u Daktacort te gebruiken?

Daktacort wordt voorgeschreven als crème of zalf. Voor het aanbrengen van de crème of zalf, moet de huid schoon gewassen worden en bovendien goed afgedroogd worden. Eventueel loszittende velletjes worden verwijderd, zodat het middel goed op de huid in kan werken. Is de huid schoon, droog en ontdaan van losse velletjes, dan wordt Daktacort op de aangedane huid gesmeerd. Het middel mag niet in de ogen komen.

Omdat het werkzame middel Hydrocortison niet te lang achtereen gebruikt mag worden, wordt Daktacort doorgaans voorgeschreven als een kuur van maximaal 10 dagen. Is de jeuk verdwenen, dan stapt de gebruiker vaak over op een ander medicijn die voor langere tijd gebruikt kan worden.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Daktacort is gedurende 5 tot 10 dagen de aangedane plek een- tot tweemaal per dag insmeren. Alleen als anders wordt voorgeschreven door de dokter, wordt er van deze aanbevolen dosering afgeweken. Een arts bepaalt hoe lang het medicijn gebruikt mag worden en stemt hier de kuur Daktacort op af.

Bijwerkingen

Het gebruik van Daktacort kan voor bijwerkingen zorgen, maar hier krijgt niet iedere gebruiker last van. Eventuele bijwerkingen die gebruikers van het geneesmiddel kunnen ervaren, zijn een brandend gevoel op de huid, een stekend gevoel op de huid of jeuk na het aanbrengen van de zalf. Dit zijn allemaal huidirritatieklachten, die voornamelijk waarneembaar zijn in de eerste dagen van het gebruik van Daktacort. Is de huid wat meer gewend aan het geneesmiddel, dan nemen de bijwerkingen vanzelf af.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Daktacort”