Menu
Sale

Dalacin C

Artikelnummer: 52291a6009b5.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 102,00.Huidige prijs is: € 90,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Dalacin C?

Dalacin C is een antibioticum met de werkzame stof clindamycine. Deze stof doodt verschillende soorten bacteriën en verschillende soorten parasieten door de eiwithuishouding van de organismen te verstoren. Door Dalacin C te gebruiken, kan een infectie door bacteriën of parasieten genezen worden en verdwijnen de symptomen die door deze infectie veroorzaakt worden.

Dalacin C is uitermate geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor penicilline en dit geneesmiddel hierdoor niet kunnen gebruiken. Ook werkt het middel goed bij infecties die niet op andere antibiotica reageren en door het gebruik van andere antibiotica niet verdwijnen.

Wanneer gebruikt u Dalacin C?

Dalacin C wordt voorgeschreven bij bacteriële infecties of infecties door parasieten. Het geneesmiddel wordt onder andere voorgeschreven bij mensen met huidinfecties, een longontsteking, een bijholteontsteking, acute bronchitis, een botinfectie, een gewrichtsinfectie, een bijholteontsteking, malaria, trichomonas en bacteriële vaginose.

Wanneer gebruikt u geen Dalacin C?

Dalacin C mag niet gebruikt worden door mensen die overgevoelig zijn voor clindamycine of een van de hulpstoffen in het geneesmiddel. Ook is het medicijn niet geschikt voor mensen die het geneesmiddel erytromycine gebruiken of een ander antibioticum nemen.

Hoe dient u Dalacin C te gebruiken?

Dalacin C wordt geleverd in de vorm van capsules, die in hun geheel en met een heel glas water ingenomen moeten worden. Het medicijn wordt bij voorkeur op vaste tijdstippen ingenomen, zodat de gebruiker minder snel een dosis Dalacin C zal vergeten. De voorgeschreven kuur moet helemaal afgemaakt worden, ook als de gebruiker zich na een paar dagen beter voelt. Stopt de gebruiker te vroeg met het innemen van Dalacin C, dan kan de infectie terugkomen.

Dosering

Dalacin C is verkrijgbaar in verschillende sterktes, namelijk 150 mg en 300 mg. Een arts bepaalt welke sterkte Dalacin C nodig is om de infectie te laten verdwijnen en hoe lang de Dalacin C kuur moet worden. Voor de meeste infecties geldt de standaard dosering van een capsule per zes uur, van 150 tot 450 mg. Voor kinderen wordt een andere dosering aangehouden.

Bijwerkingen

Het gebruik van Dalacin C kan voor bijwerkingen zorgen, waaronder maag-darmklachten, schimmelinfecties van de slijmvliezen (vagina, mond) en huiduitslag. Bij ernstige diarree of schimmelinfecties van de slijmvliezen wordt aangeraden contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Dalacin C”