Menu
Sale

Dermacort

Artikelnummer: 3219d116c320.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 71,90.Huidige prijs is: € 61,90.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Dermacort?

Dermacort is een ontstekingsremmende crème die de werkzame stof hydrocortison bevat. Hydrocortison is een zwak werkend bijnierschorshormoon dat huidklachten als jeuk, schilfering, uitslag en zwelling effectief vermindert.

Wanneer gebruikt u Dermacort?

Dermacort wordt gebruikt om huidaandoeningen met jeuk, schilfering van de huid, zwelling en/of roodheid van de huid te behandelen. Zo helpt het geneesmiddel eczeem te verminderen, maar ook huiduitslag door een allergische reactie of insectenbeet te bestrijden. De werkzame stof van het geneesmiddel zorgt ervoor dat de bloedvaten in de huid zich vernauwen, waardoor huidirritatie vermindert en de huid rustiger kan worden. Na het opsmeren van Dermacort, verminderen de klachten al binnen een paar uren. Na een paar dagen zijn de klachten helemaal verholpen.

Wanneer gebruikt u geen Dermacort?

Dermacort mag niet gebruikt worden door mensen die overgevoelig zijn voor hydrocortison of een van de gebruikte hulpstoffen in het geneesmiddel. Ook mag het geneesmiddel niet gebruikt worden op de beschadigde huid, de huid van het gezicht, de huid rond de ogen, de huid rond de geslachtsdelen of de huid rond de anus te behandelen. Mensen met huidaandoeningen door virussen, bacteriën, schimmels of parasieten mogen Dermacort ook niet gebruiken. Dit komt aangezien dit geneesmiddel niet helpt tegen deze aandoeningen.

Hoe dient u Dermacort te gebruiken?

Dermacort crème wordt dun op een schone en droge huid gesmeerd. Het gaat alleen om de aangedane huid, ofwel de huid die behandeld moet worden met de crème. Masseer de crème licht in totdat het product helemaal opgenomen is. Was na het aanbrengen van de crème direct de handen. Na het aanbrengen van de crème mag de gebruiker minimaal dertig minuten geen andere verzorgingsproducten, zalfjes of crèmes op de behandelde huid aanbrengen. Ook mag de huid de eerste dertig minuten niet nat worden.

Dosering

Dermacort wordt bijna altijd in de gebruikelijke dosering van een- tot tweemaal daags gebruikt. Alleen als een arts anders adviseert, wordt deze dosering aangepast. Dermacort mag nooit langer dan zeven dagen achter elkaar worden gebruikt, tenzij expliciet anders geadviseerd door een arts. Is er na een paar dagen nog geen verbetering bij het gebruik van de crème, dan mag de gebruiker de arts inlichten en wordt er mogelijk een ander geneesmiddel voor de klachten gezocht.

Bijwerkingen

Het gebruik van Dermacort kan voor bijwerkingen zorgen. Dit zijn klachten als huidirritatie, maar ook het dunner worden van de huid en het verlies van pigment op de behandelde huid. Zijn de bijwerkingen erg hevig of blijven de bijwerkingen lang aanhouden, dan wordt aangeraden om contact op te nemen met een arts.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Dermacort”