Menu
Sale

Dermovate

Artikelnummer: db77ec1d4c64.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 84,49.Huidige prijs is: € 75,00.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Dermovate?

Dermovate is een hormoonpreparaat voor de huid. In het geneesmiddel zit de stof clobetasol en dit is een corticosteroïde, ofwel een bijnierschorshormoon. Het medicijn verlicht de symptomen van verschillende soorten huidaandoeningen, waaronder zwelling van de huid, roodheid van de huid, jeuk en schilfering van de huid.

Wanneer gebruikt u Dermovate?

Dermovate wordt voorgeschreven ter behandeling van diverse huidaandoeningen. Denk hierbij aan psoriasis, bepaalde vormen van eczeem en lupus erythematosus. Het geneesmiddel kan de huidziekten niet genezen, maar vermindert wel de symptomen van de huidaandoeningen. De huid wordt rustiger en soepeler en hierdoor worden de huidaandoeningen draaglijker.

Wanneer gebruikt u geen Dermovate?

Dermovate is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor clobetasol of een van de hulpstoffen in het geneesmiddel. Let op: Dermovate mag niet gebruikt worden voor huidaandoeningen waar dit geneesmiddel niet voor bedoeld is. Wordt het geneesmiddel hier toch voor gebruikt, dan kunnen de huidaandoeningen juist erger worden.

Hoe dient u Dermovate te gebruiken?

Dermovate is verkrijgbaar als zalf, crème en lotion. Afhankelijk van de klachten, kiest de arts welke variant van het geneesmiddel het beste bij de gebruiker past. De zalf en crème worden dun aangebracht op de aangedane plekken van de huid en de lotion is bedoeld voor de (behaarde) hoofdhuid. Voor het aanbrengen van Dermovate, moeten de handen altijd goed gewassen worden. Na het aanbrengen van het geneesmiddel, worden de handen nog een keer goed gewassen.

Let op: Dermovate is licht ontvlambaar. Wordt het middel op de hoofdhuid gebruikt, dan mag de gebruiker hierna de haren niet föhnen in verband met brandgevaar.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Dermovate is een- tot tweemaal daags (voor volwassenen en kinderen vanaf 1 jaar). Verminderen de klachten, dan mag het geneesmiddel minder vaak gebruikt worden. Na een aantal dagen smeren, kan de gebruiker het best even stoppen met het gebruik van Dermovate. Het geneesmiddel wordt liever niet te lang achtereen gebruikt.

Bijwerkingen

Net zoals bij andere geneesmiddelen het geval is, kunnen er ook bij het gebruik van Dermovate bepaalde bijwerkingen optreden. Bijwerkingen die voor kunnen komen bij het gebruik van dit geneesmiddel, zijn de volgende:

  • Dunner worden van de behandelde huid;
  • Vertraagde groei bij kinderen;
  • Zichtbare bloedvaatjes onder de huid.

De gebruiker heeft meer kans op bijwerkingen als het geneesmiddel langer achtereen gebruikt wordt.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Dermovate”