Menu
Sale

Desloratadine

Artikelnummer: 781f656b1504.
Categorieën: ,

* Oorspronkelijke prijs was: € 82,99.Huidige prijs is: € 72,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Desloratadine?

Desloratadine is een anti-allergiemedicijn. De gelijknamige werkzame stof in het medicijn behoort tot de antihistaminica, ofwel middelen die de histaminereceptoren in het lichaam kunnen blokkeren. Desloratadine zorgt ervoor dat het lichaam minder heftig reageert op bepaalde prikkels van buitenaf, zoals pollen bij hooikoorts en huisstofmijt bij een huisstofmijtallergie.

Wanneer gebruikt u Desloratadine?

Desloratadine wordt gebruikt bij hooikoorts, allergische reacties op huisstofmijt, huisdieren of andere prikkels. Ook wordt het middel gebruikt bij overgevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen, met overgevoeligheidsreacties van het lichaam tot gevolg.

Desloratadine zorgt ervoor dat klachten als een verstopte neus, een loopneus, niesbuien, benauwdheid, hoesten, netelroos, jeuk in de mond en ontstoken, jeukende ogen minder worden of zelfs helemaal verdwijnen.

Wanneer kunt u geen Desloratadine gebruiken?

Desloratadine is een vrij toegankelijk medicijn dat door bijna iedereen gebruikt kan worden. Enkel mensen die overgevoelig zijn voor de gelijknamige werkzame stof in Desloratadine, mogen het middel niet gebruiken. Mensen met een verminderde nierfunctie moeten het gebruik van Desloratadine overleggen met hun arts.

Hoe dient u Desloratadine te gebruiken?

Desloratadine wordt geleverd in de vorm van een tablet, die ingenomen wordt met wat water en zonder te kauwen. Het geneesmiddel kan voor of na de maaltijd worden ingenomen, op ieder gewenst moment van de dag.

Gebruikers die moe worden van het gebruik van Desloratadinen, kunnen het middel het beste voor het slapengaan innemen. Omdat vermoeidheid een veelvoorkomende bijwerking is bij het gebruik van Desloratadine, kiezen de meeste gebruikers van het medicijn er inderdaad voor om het middel voor het slapengaan in te nemen.

Dosering

De aanbevolen dosering Desloratadine is eenmaal daags 1 tablet voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Tenzij anders bepaald door een arts, moet deze dosering aangehouden worden. Bij een vergeten dosis Desloratadine, mag er nooit een extra dosis van het middel ingenomen worden. Het slikken van 2 tabletten per dag door een vergeten tablet is dus niet toegestaan.

Bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerking van Desloratadine is vermoeidheid. In mindere mate komen ook de bijwerkingen hoofdpijn en een droge mond of keel voor. Alleen bij ernstige bijwerkingen, bijwerkingen die langer aanhouden of bijwerkingen die het dagelijkse functioneren flink beperken, is het nodig om naar een arts te gaan voor advies. Eventueel kan de dosis Desloratadine aangepast worden of kan de arts een ander medicijn voorschrijven om de allergische reacties te verminderen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Desloratadine”