Menu
Sale

Diamox

Artikelnummer: d3fd54b027d7.

*  142,00

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Diamox?

Diamox valt onder de groep koolzuuranhydraseremmers: medicijnen die ervoor zorgen dat een teveel aan lichaamsvocht wordt afgedreven. Bij gebruik van Diamox (Acetazolamide). Het medicijn valt on der een groep van koolzuuranhydraseremmers. Het is een medicijn wat een teveel van lichaamsvocht afvoert uit het lichaam. Als men dit medicijn gebruikt dan worden er meer zouten afgescheiden door de nieren. Zout trekt water aan en hierdoor wordt dus via de urine het overtollige vocht afgedreven. Het medicijn wordt hierdoor ook wel een diurecticum genoemd of een plastablet. Het helpt bij verschillende aandoeningen waarbij men teveel vocht vasthoudt in het lichaam.

Wanneer gebruikt u Diamox?

Het medicijn wordt veel gebruikt bij hoogteziekte. Hoogteziekte ontstaat als u snel naar een hoogte van 2500 meter of hoger stijgt. Het lichaam reageert op de daling van het zuurstofpercentage. Hierdoor kunt u kortademig worden, hoofdpijn krijgen, vermoeid worden, een slechte eetlust krijgen, duizelig worden of vocht gaan ophopen. Het medicijn helpt om deze symptomen te bestrijden. Ook wordt het medicijn gebruikt bij epilepsie, oedeem en slaapapneu.

Wanneer kunt u geen Diamox gebruiken?

Gebruik dit medicijn niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Aangezien het medicijn uw gezichtsvermogen en ook uw reactievermogen kan aantasten is het beter om hier mee op te passen als u voertuigen of machines moet besturen.

Hoe dient u Diamox te gebruiken?

Dit medicijn is beschikbaar in een tablet vorm. U dient het hele tablet in een keer door te slikken met wat water of sap. Het beste kunt u een dag voordat u naar grote hoogten gaat het medicijn innemen om zo hoogteziekte te voorkomen.

Dosering

De bijsluiter geeft aan met welke dosering u het medicijn dient in te nemen. Neemt u het medicijn niet voor het voorkomen van hoogteziekte dan geldt een andere dosering.

Eventuele bijwerkingen

Ook dit medicijn kent bijwerkingen. Denk hierbij aan de mogelijkheid dat u meer moet plassen dan anders. Ook kan het zijn dat u meer dorst krijgt. Het is belangrijk dat u voldoende drinkt om niet uit te drogen. Daarnaast kunt u ook misselijk worden, overgeven of diarree krijgen. Het beste is om dan het medicijn samen met wat eten in te nemen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Diamox”