Menu
Sale

Diclofenac

Artikelnummer: 420bf95fd5e4.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 52,49.Huidige prijs is: € 48,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Diclofenac?

Diclofenac is een pijnstiller die vaak gebruikt wordt bij infecties. Het medicijn zorgt niet alleen voor vermindering van de pijn, maar kan er ook voor zorgen dat de infectie zich niet verder kan verspreiden.

Wanneer gebruikt u Diclofenac?

Diclofenac wordt niet alleen gebruikt bij infecties, maar ook bij andere pijnklachten. Het geneesmiddel wordt vaak voorgeschreven bij hevige pijn tijdens de menstruatie, pijn aan gewrichten, hoofdpijn en migraine. Spierpijn en pijn door griep en verkoudheid zijn ook redenen om het medicijn voor te schrijven.

Veel mensen die ouder worden, krijgen te maken met artrose. Om pijn aan de gewrichten door artrose bij ouderen te verminderen, kan deze pijnstiller ook voorgeschreven worden.

Wanneer gebruikt u geen Diclofenac?

Diclofenac is niet geschikt voor mensen die overgevoelig of allergisch zijn voor de stoffen en hulpstoffen in het geneesmiddel. Welke stoffen en hulpstoffen er in Diclofenac zitten, staat in de bijsluiter van het geneesmiddel. Tot slot is de pijnstiller ook niet geschikt voor kinderen en mag het niet gebruikt worden door mensen die jonger zijn dan 18 jaar.

Hoe dient u Diclofenac te gebruiken?

Diclofenac wordt voorgeschreven in de vorm van tabletten. Het tablet dient heel en met water ingenomen te worden, bij voorkeur bij een maaltijd. Door het geneesmiddel bij een maaltijd in te nemen, is de kans op vervelende bijwerkingen in de vorm van maag-darmklachten namelijk aanzienlijk kleiner. De tablet begint ongeveer een uur na inname te werken en het effect van de pijnstiller houdt ongeveer zes uur aan.

Er zijn ook tabletten Diclofenac met vertraagde werking beschikbaar. Deze tabletten werken iets minder snel, maar over het algemeen wel langer. De standaard tabletten werken ongeveer 6 uur, terwijl de tabletten met vertraagde werking ongeveer 12 tot 24 uur werken.

Dosering

Een veelgebruikte dosering van Diclofenac is een dosering van 50mg. Oudere patiënten krijgen vaak de laagst mogelijke effectieve dosering voorgeschreven.

Bijwerkingen

Het gebruik van Diclofenac kan bijwerkingen veroorzaken, waaronder hoofdpijn, duizeligheid en maag-darmklachten. Bijwerkingen die ook op kunnen treden, maar wel aanzienlijk minder voorkomen bij gebruikers van de pijnstiller, zijn de volgende:

  • Misselijkheid;
  • Braken;
  • Diarree;
  • Buikkrampen;
  • Verlies van eetlust.

Een verandering in de werking van de lever, huiduitslag en een vochtophoping in de armen en/of benen kunnen ook optreden, maar dit komt bijna nooit voor.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Diclofenac”