Menu
Sale

Differin

Artikelnummer: d9027fdf59b5.
Categorie:

*  57,50

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Differin?

Differin is een medicijn uit de groep retinoïden (afgeleiden van vitamine A-zuur). De werkzame stof adapaleen normaliseert de talgproductie van de huid en voorkomt dat poriën snel verstopt raken. Differin is een crème of gel die speciaal is ontwikkeld om puistjes en acne tegen te gaan. Het werkzame stofje in Differin is adapaleen. Dit stofje zorgt ervoor dat pijn en irritatie verminderd worden en heeft bovendien een ontstekingsremmend effect.

Wanneer gebruikt u Differin?

Differin is enkel te gebruiken op de huid. Het lichaam neemt het nauwelijks op en het heeft ook vrijwel geen effect, behalve aan de buitenkant van de huid. Het medicijn is bedoeld voor Acne. Dit kan ontstaan wanneer de productie van talg overmatig wordt, waardoor de huid openscheurt. Differin is bedoeld voor ernstige vormen van acne. Differin heeft invloed op de huidcellen, waardoor acne makkelijker verdwijnt. Tegelijkertijd voorkomt Differin ook nieuwe puistjes.

Wanneer kunt u geen Differin gebruiken?

Niet iedereen kan Differin gebruiken. Zo is het middel niet geschikt voor zwangere vrouwen. Juist tijdens zwangerschap krijgen sommige vrouwen last van acne. Dit middel mag echter in dat geval niet gebruikt worden. Wanneer u borstvoeding geeft, kan het medicijn overigens wel gewoon gebruikt worden, al is het aan te raden het niet op de borst aan te brengen. Ook mensen die allergisch zijn voor een van de bestandsdelen, mogen de crème of gel vanzelfsprekend niet gebruiken. Ook wanneer je jonger bent dan twaalf jaar, kun je Differin niet gebruiken. Tot slot raden we aan om ervoor te zorgen dat het medicijn niet in aanraking komt met open wonden, schaafwonden en de slijmvliezen.

Hoe dient u Differin te gebruiken?

Allereerst dient Differin enkel uitwendig gebruikt te worden. De zalf dient ‘s avonds te worden aangebracht op de acne. Het is aan te raden dit te doen vlak voor het slapen gaan. Was de huid eerst zorgvuldig en zorg dat de plaatsen waar Differin aangebracht gaat worden schoon en droog zijn. Breng vervolgens een dun laagje Differin aan op de plaats van acne en wrijf het zachtjes in. Let op dat de handen na het inwrijven goed gewassen worden.

Dosering

Het is belangrijk om de juiste dosering te gebruiken bij het aanbrengen van Differin. Er is geen vaste hoeveelheid bekend. Smeer eenmaal per dag, voor het slapengaan, een dun laagje crème op de te behandelen plaatsen. Let op: meer aanbrengen zorgt er niet voor dat de puistjes sneller verdwijnen. Het zorgt juist voor extra rode plekken en meer irritatie op de plaats waar Differin is aangebracht. In sommige gevallen kan het zelfs tot ziekenhuisopname leiden. Wanneer u echter te weinig gebruikt, heeft Differin weer geen effect.

Bijwerkingen

Er zijn diverse bijwerkingen die Differin kan veroorzaken. Niet iedereen die het middel gebruik, krijgt last van deze bijwerkingen. Allereerst kan er huidirritatie optreden. De kan droog en rood worden of een branderig gevoel geven. Ook kan er jeuk of schilfering ontstaan op de plaatsen waar Differin is aangebracht. Verdere bijwerkingen hebben eigenlijk allemaal direct met de huid te maken zoals allergische reacties of andere huidongemakken. Daarnaast is het mogelijk dat de oogleden gaan jeuken of opzwellen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Differin”