Menu
Sale

Diflucan

Artikelnummer: c997f8b50756.

*  48,00

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Diflucan?

Dit middel wordt voorgeschreven bij gist- en schimmelinfecties. Het wordt vooral voorgeschreven bij een candida infecties. Dit is een infectie aan de vagina, wat te herkennen is aan de witte vloed (fluor vaginalis). Deze bacterie infectie wordt candidiasis genoemd. Het werkzame bestanddeel fluconazol is een antischimmelmiddel. Diflucan wordt ook gebruikt bij het behandelen van infecties aan de mond, ook wel spruw genaamd.

Wat is candidiasis?

Candidiasis is een schimmelinfectie aan de vagina dat bij ongeveer 15 tot 20% aangetroffen wordt. Veel mensen denken dat het een SOA is, maar dit is niet het geval, het is een overgroei van de candida gist, die tijdelijk aanwezig is. Deze gist is bij iedere vrouw aanwezig. Maar als er een onbalans ontstaat, dan kan het voorkomen dat deze gist de overhand krijgt in de vagina en dan uitgroeit tot cadidiasis.

Wat is spruw?

Een schimmelinfectie in de mond en/of keelholte wordt spruw genoemd. Spruw kan voorkomen op de tong, op de wangen (binnenkant), op het gehemelte en achterin de keel. Veel mensen hebben spruw, maar wordt vaak niet ontdekt. Dit komt doordat deze schimmel en andere voorkomende bacteriën in de mond elkaar in evenwicht houden. Als u last ondervindt van spruw dan kunt u Diflucan bestellen om de infectie tegen te gaan.

Wanneer kunt u geen Diflucan gebruiken?

Als u last heeft van overgevoeligheid of een allergische reactie bij gebruik van dit medicijn, dan wordt het afgeraden om Diflucan te gebruiken. Dit medicijn bevat de bestanddelen natriumbenzoaat en azol-verbindingen, dus als u bekend bent met een negatieve reactie, dan mag u dit ook niet gebruiken. Mocht u last hebben van (ernstige) bijwerkingen, dan wordt er aangeraden om een medisch deskundige in te schakelen.

Hoe dient u Diflucan te gebruiken?

U mag nooit de capsules stuk bijten. Er wordt aangeraden om de capsules in één keer door te slikken, bij voorkeur met water. Mocht de capsule soms blijven steken of vindt u het niet fijn om met water in te slikken, dan mag u de capsules ook openen in de mond en de inhoud mengen met een lepel yoghurt, appelmoes of vla. U mag de kuur nooit onderbreken, omdat anders de maximale werking verminderd wordt. Houdt u te allen tijde aan de voorgeschreven dosis en lengte van de kuur. Als de klachten verdwenen zijn, betekent dit nog niet dat de bacterie ook daadwerkelijk verdwenen is. Soms moet u nog 2 maanden de kuur voorzetten nadat de klachten verdwenen zijn.

Eventuele bijwerkingen

Als er bijwerkingen voorkomen, dan zijn dit meestal hoofdpijn (lichte vorm), buikpijn, diarree, misselijkheid en huiduitslag. Als de bijwerkingen te heftig worden dan moet u stoppen met het slikken van de capsules en een huisarts inschakelen. Ook kunnen er nog meer bijwerkingen voorkomen, deze kunt u vinden in de (online) bijsluiter.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Diflucan”