Menu
Sale

Dihydrocodeïne

Artikelnummer: 51d4280bd5c5.
Categorie:

*  76,50

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Dihydrocodeïne?

Dihydrocodeïne is een sterke pijnstiller uit de groep opioïden (morfineachtige pijnstillers). De werkzame stof in dit medicijn (dihydrocodeïne). Dit medicijn is een zeer sterke pijnstiller. Het valt onder de groep van morfineachtige pijnstillers (ook wel opioïden genoemd). De werkzame stof is dihydrocodeïne en zorgt ervoor dat de pijnprikkels de hersenen niet zo sterk kunnen bereiken (of helemaal niet). Hierdoor zullen dus de pijnklachten afnemen. Ook worden hoestprikkels onderdrukt met dit medicijn.

Wanneer gebruikt u Dihydrocodeïne?

Bij matige en ook bij de wat meer ernstige pijnklachten wordt dit medicijn gebruikt. U kunt denken aan een verwonding of een operatie, een zenuwpijn, een migraine aanval, menstruatieklachten, een ernstige ziekte of bij een griep of verkoudheid. Ook bij gewrichtspijnen als artritis en artrose wordt dit medicijn gebruikt.

Wanneer kunt u geen Dihydrocodeïne gebruiken?

Dit medicijn is niet voor iedereen geschikt. Als u overgevoelig bent voor dihydrocodeïne of een van de andere bestandsdelen dan kunt u het beter niet nemen. Ook als u last heeft van een longziekte of moeilijkheden heeft met het ademhalen kunt u beter een ander medicijn kiezen. Ook voor mensen met een astma aanval is dit niet geschikt Dit medicijn is tevens niet geschikt voor kinderen onder de twaalf jaar.

Hoe dient u Dihydrocodeïne te gebruiken?

Het medicijn is verkrijgbaar als een tablet, een tablet met een vertraagde afgifte en ook als een drankje (suspensie). Het is belangrijk dat de tabletten in zijn geheel worden ingenomen met wat vloeistof. Als u het drankje gebruikt dan kunt dit met een maatbekertje afmeten. Neem dit medicijn tijdens of net na de maaltijd in. Hierdoor zult u minder maagklachten en darmklachten hebben. Wijk niet af van de dosering en lees ook goed de bijsluiter.

Dosering

Voor volwassenen en kinderen vanaf achttien jaar is het goed om 30 milligram per vier tot zes uur in te nemen. Voor kinderen van twaalf tot achttien jaar geldt een afwijkende dosering.

Eventuele bijwerkingen

Ook dit medicijn kan bijwerkingen veroorzaken. Denk hierbij aan het krijgen van een misselijk gevoel, buikpijn of een verstopping krijgen. Ook kunt u een droge mond krijgen. Daarnaast is het ook mogelijk dat u zich minder goed kunt concentreren, slaperig wordt of zich duizelig gaat voelen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Dihydrocodeïne”