Menu
Sale

Dioderm

Categorieën: ,

* Oorspronkelijke prijs was: € 67,00.Huidige prijs is: € 63,90.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Dioderm?

Dioderm is een crème die gebruikt wordt om de huidklachten van eczeem te verminderen. De werkzame stof van het geneesmiddel is hydrocortison en dit is een bijnierschorshormoon. Omdat het om een hormooncrème gaat, heeft u altijd een recept nodig om Dioderm te kunnen verkrijgen en gebruiken.

Wanneer gebruikt u Dioderm?

Dioderm wordt voorgeschreven aan mensen die te maken hebben met eczeem. Acute eczeem gaat gepaard met klachten als rode plekken op de huid, ontstoken plekken op de huid, jeuk en huiduitslag met bultjes (soms met vocht). Chronische eczeem gaat gepaard met klachten als een droge huid, een schilferige huid en een verdikte huid.

De klachten van zowel acute als chronische eczeem worden veroorzaakt door ontstekingsreacties in de huid. Dioderm onderdrukt de ontstekingsreacties in de huid, waardoor de klachten van de huidaandoening minder worden.

Wanneer gebruikt u geen Dioderm?

Dioderm mag niet gebruikt worden door mensen die overgevoelig zijn voor hydrocortison of de gebruikte hulpstoffen in het geneesmiddel (zie bijsluiter voor complete lijst met hulpstoffen). Ook mag het geneesmiddel niet gebruikt worden om andere huidaandoeningen te behandelen, zoals acne en schimmelinfecties. Tot slot mag Dioderm ook nooit aangebracht worden op open wonden.

Worden er al andere geneesmiddelen gebruikt, dan moet dit gemeld worden aan de arts. De arts kan bepalen of het combineren van Dioderm met de huidige medicatie wel of niet mogelijk is.

Hoe dient u Dioderm te gebruiken?

Dioderm wordt geleverd in de vorm van een crème, die dun aangebracht moet worden op de aangedane plekken van de huid en goed ingewreven moet worden voor het beste resultaat. Na het aanbrengen van de crème, moeten de handen goed gewassen worden om zo te voorkomen dat het product in de ogen terecht komt. Verminderen de klachten, dan kan de gebruiker Dioderm minder vaak aanbrengen. Een arts kan hierover adviseren, zodat Dioderm precies vaak genoeg gebruikt wordt.

Dosering

De gebruikelijke dosering voor zowel kinderen als volwassenen is tweemaal daags de aangedane huid dun insmeren met de crème. Baby’s en kleine kinderen mogen Dioderm nooit langer dan zeven dagen achter elkaar gebruiken. Bij volwassenen en oudere kinderen adviseert een arts hoe lang het geneesmiddel gebruikt mag worden.

Bijwerkingen

Dioderm wordt over het algemeen zonder problemen verdragen, maar soms treden er wel bijwerkingen op bij het gebruik van dit geneesmiddel. Dit zijn klachten als huidirritatie op de behandelde huid, het dunner worden van de huid en het ontstaan van striae. Krijgt u last van bijwerkingen door het gebruik van Dioderm, dan wordt aangeraden hierover contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Dioderm”