Menu
Sale

Diprosalic

Artikelnummer: a56242b23ec7.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 83,99.Huidige prijs is: € 72,90.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Diprosalic?

Diprosalic is een middel dat bepaalde ontstekingsreacties van de huid kan onderdrukken. Er zitten twee werkzame stoffen in het medicijn, namelijk Betamethason en Salicylzuur. Betamethason is een bijnierschorshormoon met krachtige werking en Salicylzuur is een medicijn dat de bovenste huidlaag wat weker maakt om het opnemen van Diprosalic gemakkelijker te maken. Het medicijn is enkel op recept verkrijgbaar.

Wanneer gebruikt u Diprosalic?

Diprosalic wordt voorgeschreven bij aandoeningen die met ontstekingsreacties gepaard gaan, zoals psoriasis, eczeem en bepaalde vormen van lichen. Het medicijn vermindert de ontstekingsreacties op de huid en omdat de huid weker wordt gemaakt door de werkzame stof Salicylzuur, kan het medicijn extra goed worden opgenomen door de huid. Hierdoor is het effect van het medicijn nog groter en is de gebruiker sneller van de vervelende ontstekingsreacties op de huid verlost.

Wanneer gebruikt u geen Diprosalic?

Diprosalic is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor Betamethason, Salicylzuur of een van de hulpstoffen in het medicijn, voor mensen die de huidziekte ichthyose hebben en voor mensen met een hele dunne huid. Ook is het belangrijk om te weten dat het middel niet wordt gebruikt voor de behandeling van rosacea, acne, schimmelinfecties van de huid, bacteriële huidinfecties, virale huidinfecties en open wonden of zweren. Bij deze aandoeningen van de huid zal de dokter het medicijn dan ook niet voorschrijven, maar voor een ander geneesmiddel kiezen ter behandeling van het probleem.

Hoe dient u Diprosalic te gebruiken?

Diprosalic wordt op de huid gesmeerd om het medicijn te laten werken. Na het insmeren van de aangedane huid, moeten de handen goed gewassen worden. De geslachtsdelen en het gezicht mogen niet ingesmeerd worden met de zalf. Als de klachten afnemen, mag het medicijn meteen minder gebruikt worden. Omdat het om hormoonzalf gaat, mag Diprosalic niet te lang achtereen gebruikt worden.

Dosering

Tenzij een arts anders voorschrijft, wordt de aanbevolen dosering van een- tot tweemaal daags dun insmeren aangehouden. Een arts bepaalt hoe lang het geneesmiddel gebruikt mag worden.

Bijwerkingen

Het gebruik van Diprosalic kan bijwerkingen met zich meebrengen, waaronder het dunner worden van de behandelde huid, schilfering en roodheid van de huid rondom de mond, striae en een verminderde werking van de bijnierschors. De laatste klacht treedt enkel op als het middel voor langere tijd gebruikt wordt.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Diprosalic”