Menu
Sale

Diprosone

Artikelnummer: e760d69f6c52.
Categorieën: ,

* Oorspronkelijke prijs was: € 52,49.Huidige prijs is: € 48,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Diprosone?

Diprosone helpt bij huidontstekingen. De werkzame stof betamethason is een krachtig bijnierschorshormoon (corticosteroïde) dat ontstekingsreacties van de huid onderdrukt en de bijbehorende symptomen verlicht. Dit medicijn wordt gebruikt om eczeem te behandelen en ook psoriasis, Lupus erythematodes en jeuk. De werkzame stof in het medicijn is betamethason, wat ook wel betamethasondippropionaat genoemd wordt. Het is een stof welke zeer sterk werkt. Het medicijn valt onder de groep corticosteroïden. Het is een hormoon welke door de bijnierschors wordt aangemaakt om de ontstekingsreacties te onderdrukken.

Wanneer gebruikt u Diprosone?

Het medicijn wordt vaak gebruikt bij ernstige eczeem en andere middelen niet goed genoeg helpen. Het helpt om de ontsteking aan de huid tegen te gaan en om het zwellen en het jeuken te onderdrukken. Het middel diprosone is verkrijgbaar als een zalf en ook als een crème.

Wanneer kunt u geen Diprosone gebruiken?

Als u zwanger bent of borstvoeding geeft kunt u het middel niet gebruiken. Het is namelijk mogelijk dat de stof de placenta passeert en bij de baby ongewenste effecten veroorzaakt.

Hoe dient u Diprosone te gebruiken?

Gebruik de crème een keer per dag en breng een dunne laag aan op de huid. Het kan ook de zalf zijn trouwens welke u aanbrengt. Het is belangrijk om de handen goed te wassen nadat u de zalf of de crème heeft aangebracht op de huid. Het beste is het om de crème (of de zalf) ’s avonds aan te brengen. Doe het voordat u naar bed gaat. Gebruik niet meer zalf of crème dan is voorgeschreven. Zo voorkomt u enige bijwerking. Gebruik de zalf of de crème niet langer dan een week. Wissel het hierna af met een crème zonder enige werkzame stof erin. Vermijd contact met de ogen. Mocht het toch in de ogen komen dan is het belangrijk om het goed te gaan spoelen.

Dosering

Gebruik de aanbevolen en voorgeschreven hoeveelheid zalf of crème. Gebruik niet meer!

Eventuele bijwerkingen

Net als zoveel andere geneesmiddelen kent ook Diprosone enkele bijwerkingen. Het is per persoon verschillend of u wel of geen bijwerkingen krijgt. Bijwerkingen welke voor kunnen komen zijn een overgevoelige huid. Als dit het geval is kunt u het beste contact opnemen met uw arts. Ook is het mogelijk dat de huid dunner wordt. Vooral bij oude mensen is dit het geval. Wees daarom voorzichtig met het aanbrengen van de crème of de zalf.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Diprosone”