Menu
Sale

Dixarit

Artikelnummer: d3bcafbf0ab5.
Categorie:

*  82,00

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Dixarit?

Dixarit is een geneesmiddel dat de werkzame stof clonidine bevat. Het geneesmiddel wordt gebruikt om bloedvaten wijder te maken, zodat de bloeddruk kan verlagen. Dit heeft een gunstig effect op diverse klachten, waaronder klachten die onder de noemer overgangsklachten vallen.

Wanneer gebruikt u Dixarit?

Dixarit wordt voornamelijk voorgeschreven bij overgangsklachten als zweetaanvallen en opvliegers. Het geneesmiddel helpt niet tegen eventuele andere overgangsklachten, zoals stemmingswisselingen, botontkalking en vaginale droogte. Het geneesmiddel wordt voornamelijk gebruikt door vrouwen die de overgangsklachten willen verminderen, maar dit niet met hormonale substitutietherapie (HST) willen of mogen doen. Dixarit kan ook voorgeschreven worden ter behandeling van een te hoge bloeddruk of om ontwenningsklachten bij een verslaving te verminderen.

Wanneer gebruikt u geen Dixarit?

Dixarit is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor clonidine of een van de hulpstoffen in het geneesmiddel. Ook mag u het geneesmiddel niet gebruiken als u te maken heeft met ernstige hartritmestoornissen, waarbij uw hartslag lager is dan normaal. Bij het gebruik van andere geneesmiddelen, dient de gebruiker dit te melden aan de arts. Dixarit kan namelijk een wisselwerking hebben op andere geneesmiddelen.

Hoe dient u Dixarit te gebruiken?

Dixarit wordt geleverd in de vorm van tabletten, die de gebruiker in zonder te kauwen en met een beetje water in moet nemen. Het is raadzaam om de verschillende doses Dixarit over de dag te verdelen, zodat de inname van het geneesmiddel over de hele dag ongeveer gelijk is. Het kan enige uren duren voor het geneesmiddel effect heeft, dus houd hier rekening mee. Pas als de klachten na drie tot vier weken nog niet verminderd zijn, neemt de gebruiker contact op met een arts. Om ontwenningsverschijnselen te voorkomen bij het stoppen van het gebruik van Dixarit, wordt aangeraden om het gebruik geleidelijk aan af te bouwen.

Dosering

De gebruikelijke dosering bij de behandeling van overgangsklachten is tweemaal daags 2 tot 3 tabletten van 0,025 milligram. Er mag niet van de voorgeschreven dosering afgeweken worden.

Bijwerkingen

Net zoals andere geneesmiddelen, kan het gebruik van Dixarit voor bijwerkingen zorgen. Denk hierbij aan klachten als sufheid, slaperigheid en duizeligheid, maar ook aan klachten als een droge mond en Maag-darmklachten. De meeste klachten komen alleen in het begin van de behandeling voor en verminderen na een tijdje. Alleen als de gebruiker enkele weken last heeft van een of meerdere bijwerkingen, wordt aangeraden contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Dixarit”