Menu
Sale

Domperidon

Artikelnummer: fc99365c83f2.

* Oorspronkelijke prijs was: € 50,49.Huidige prijs is: € 48,00.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Domperidon?

Dit is een medicijn welke onder de groep van anti-emetica valt. Het zijn medicijnen tegen overgeven en misselijkheid. De werkzame stof is Domperidon en helpt om de maaginhoud sneller naar de darmen te laten transporteren. Doordat de maag leeg is, is het moeilijker om te braken en om over te geven. Ook misselijkheid verdwijnt hierdoor. Ook helpt het medicijn om de prikkelingen naar het braakcentrum in de hersens tegen te gaan. Hierdoor nemen ook de braakneigingen en de misselijkheid af. Het medicijn werkt na ongeveer een half uur tot een uur. De werking houdt zes tot acht uur aan.

Wanneer gebruikt u Domperidon?

Het medicijn wordt gebruikt om braken en misselijkheid tegen te gaan. Het maakt eigenlijk niet uit om welke reden iemand moet braken of overgeven. De klachten kunnen bijvoorbeeld ontstaan door een migraine aanval, reisziekte, een medische behandeling of een storing van het maag-darmkanaal.

Wanneer kunt u geen Domperidon gebruiken?

Als u allergisch bent voor de hoofdbestanddelen of de hulpstoffen in het medicijn dient u voor een ander medicijn te kiezen. Ook als u lijdt aan een hersentumor, een hartafwijking heeft, een hartritmestoornis heeft, een leveraandoening heeft of serieuze buikkrampen of een zware ontlasting heeft is het goed om dit medicijn niet te gebruiken. Als u zwanger bent of wanneer u borstvoeding geeft dient u het alleen op advies van een arts te gebruiken.

Hoe dient u Domperidon te gebruiken?

Het medicijn dient u in zijn geheel in te nemen samen met wat water of een andere vloeistof. U kunt het medicijn het beste voor de maaltijd innemen. Gebruik het medicijn als u migraine heeft direct als u een aanval voelt opkomen. Doe dit samen met de pijnstiller.

Dosering

Iedere tablet bevat 10 milligram Domperidon. Het is goed om het medicijn als volgt te gebruiken. Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar is het goed om dagelijks drie tot vier keer per dag een tot twee tabletten te nemen. Neem niet meer dan acht tabletten.

Eventuele bijwerkingen

Er zijn bijwerkingen mogelijk bij het gebruiken van dit medicijn. Natuurlijk hoeft het niet zo te zijn dat u hier last van krijgt. De mogelijke bijwerkingen zijn het krijgen van darmkrampen, een droge mond of hormonale stoornissen (zoals borstvorming bij mannen en menstruatiestoornissen).

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Domperidon”