Menu
Sale

Doxycycline

Artikelnummer: 14bd576e926a.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 62,00.Huidige prijs is: € 55,00.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Doxycycline?

Doxycycline is een medicijn die behoort tot de tetracycline-antibiotica. Het wordt vaak gebruikt voor bacteriële infecties. Artsen kunnen het voor verschillende infecties voorschrijven. Denk dan bijvoorbeeld aan allerlei geslachtsziekten, zoals chlamydia, gonorroe en syfilis. Maar het kan ook voor allerlei andere infecties voorschreven worden, zoals malaria, luchtweginfecties en blaasontsteking. Hieronder vindt u informatie over de werking van Doxycycline, waar het precies allemaal voor gebruikt wordt. Doxycycline kopen zal u helpen de bacteriën te doden.

Wanneer gebruikt u Doxycycline?

In de meeste gevallen wordt Doxycycline voorgeschreven bij keel- en longontsteking en andere infecties aan de luchtwegen. Ook tegen Chlamydia is het een doeltreffend geneesmiddel. Omdat het middel bij jonge kinderen (jonger dan acht) de ontwikkeling van tanden en botten kan schaden, dient het enkel gebruikt te worden bij volwassenen en oudere kinderen.

Wanneer kunt u geen Doxycycline gebruiken?

Doxycycline is een bacteriostatisch antibioticum, in tegenstelling tot bijvoorbeeld penicilline dat bactericide is. Het verschil is dat Doxycycline niet zozeer bacteriën doodt, maar hen belet zich te delen waardoor de infectie langzaam overgaat. Bactericide antibiotica doden wel direct bacteriën. Het is belangrijk dat beide soorten antibiotica niet door elkaar worden gebruikt. Naast de onverenigbaarheid zijn er een veelheid aan medicijnen die niet in combinatie met Doxycycline gebruikt kunnen worden, of in combinatie ermee voor bijwerkingen kunnen zorgen. Voorbeelden van middelen die niet zonder meer gebruikt kunnen worden in combinatie met Doxycycline zijn maagzuurbindende middelen (denk aan Rennies) en middelen die magnesium, zink of ijzer bevatte. Die laatste groep belemmert de opname van Doxycycline in het lichaam. Tijdens het online consult en eventueel na uw aankoop kunt u vragen stellen aan de (online) arts over gebruik van Doxycycline. Ook dient u zelf nauwkeurig de aanwijzingen op de bijsluiter te volgen.

Hoe dient u Doxycycline te gebruiken?

Het middel kunt u in tabletvorm, capsules of via injecties tot u nemen. Wanneer u hier online bestelt zal het tabletten of capsules betreffen. Deze dient u altijd met voldoende water in te nemen. U moet denken aan tenminste een half glas, maar een heel glas wordt aanbevolen. Omdat Doxycycline voor (lichte) maagklachten kan zorgen, is het in veel gevallen verstandig om de capsules of tabletten bij of kort na het eten in te nemen.

Dosering

De dosering is afhankelijk van de infectie waartegen u Doxycycline gebruikt en van eventuele resistentie die u er al tegen heeft opgebouwd. Volg wat de dosering betreft altijd uw recept op, alsook de aanwijzingen op de bijsluiter. Aanvullend is het van belang te vermelden dat een kuur met elk antibioticum nauwkeurig dient te worden opgevolgd en afgemaakt. Het overslaan van een dosis of niet afmaken van de kuur kan gevolgen hebben voor de werking ervan. De kuur zal in samenspraak met de (online) arts worden aangepast indien dit nodig blijkt te zijn.

Eventuele bijwerkingen

Het gebruik van Doxycycline kan voor diverse bijwerkingen zorgen, al is hier lang niet altijd sprake van. Enkele van de mogelijke bijwerkingen waarmee u te maken krijgt zijn overgevoeligheid voor Uv-licht en een lichte verkleuring van botten en tanden. Ook gaat het innemen van het middel soms gepaard met maag- en darmklachten. Een manier om deze te bestrijden is het innemen ervan in combinatie met eten. Vergeet ook niet voldoende water te drinken bij inname. Daarnaast zijn er diverse op zich weinig schadelijke bijwerkingen die kunnen ontstaan wanneer Doxycycline gebruikt wordt in combinatie met andere medicijnen. Onze arts zal bij het voorschrijven, tijdens het online consult, vragen stellen over uw huidige medicijngebruik.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Doxycycline”