Menu
Sale

Dymista

Artikelnummer: 4ed8c39dc1f8.
Categorieën: ,

* Oorspronkelijke prijs was: € 99,00.Huidige prijs is: € 89,70.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Dymista?

Dymista is een medicijn dat twee actieve ingrediënten combineert in één neusspray: Azelastine is een antihistaminicum. Dit medicijn is een neusspray met twee bestandsdelen. Het ene is Azelastine wat een van anthihistaminicium is. Het helpt om een allergische reactie te onderdrukken. Het andere is flutcason wat valt onder de corticosteroïden (de bijnierschorshormonen). Het is een ontstekingsremmend medicijn. De combinatie van deze twee bestandsdelen helpen om een loopneus te verhelpen en ook een verstopte neus weer los te krijgen. Daarnaast helpt het bij tal van andere klachten wanneer er een allergische reactie is van het neusslijmvlies.

Wanneer gebruikt u Dymista?

Het medicijn wordt gebruikt als er een allergische reactie is. Een reactie waardoor iemand een verstopte neus heeft, een loopneus, jeuk in de neus, niesbuien, jeuk aan de ogen, waterige ogen of rode ogen heeft. Vaak ontstaat het door een hooikoorts of een allergie voor de huisstofmijt of specifieke schimmels of huisdieren. Vaak hangen de klachten samen met een specifiek seizoen. Het medicijn werkt snel en krachtig. Vaak helpt het al binnen een half uur.

Wanneer kunt u geen Dymista gebruiken?

In overleg met uw arts kunt u dit medicijn nemen bij zwangerschap of wanneer u borstvoeding geeft.

Hoe dient u Dymista te gebruiken?

Het medicijn is een neusspray. U kunt het geneesmiddel dus simpelweg in uw neus spuiten. Eerst schud u de flacon om vervolgens het in een neusgat te sprayen. Maak de verstuiver na het gebruik weer schoon met een doekje. Het is goed om iedere week de verstuiver met warm water te reinigen. Lees ook de bijsluiter om de spray en de verstuiver optimaal te gaan gebruiken. Een keer de spray vergeten te gebruiken? Dan kunt u de dosis alsnog nemen tenzij de volgende dosis al genomen moet worden. Het is onverstandig om een dubbele dosis te nemen.

Dosering

Voor volwassenen en kinderen vanaf twaalf jaar geldt dat men twee keer per dag een verstuiving in ieder neusgat kan doen.

Eventuele bijwerkingen

Ook voor dit medicijn is het mogelijk dat u last krijgt van bijwerkingen. Dit hoeft natuurlijk niet. De meest voorkomende bijwerkingen bij dit medicijn zijn het krijgen van een bloedneus, hoofdpijn, een irritatie in de neus of de keel, een schimmelinfectie in de keel of in de neus en oogproblemen. Soms ontstaat er een hogere oogboldruk. Het is niet onverstandig om uw ogen te laten controleren als u lang gebruik maakt van dit geneesmiddel. Lees ook de bijsluiter voor andere waarschuwingen en bijwerkingen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Dymista”