Menu
Sale

Efracea

Artikelnummer: a7af2aee0a70.
Categorie:

*  146,70

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Efracea?

Het medicijn bevat doxycycline wat een antibioticum is uit de groep van tetracycline antibiotica. Het medicijn helpt om verschillende soorten bacteriën te doden. Ook helpt het om infecties te genezen. Denk hierbij aan huidinfecties, geslachtsziekten, malaria en ook luchtweginfecties. Het medicijn is op recept te verkrijgen.

Wanneer gebruikt u Efracea?

Het medicijn wordt gebruikt voor het behandelen van rosacea. Het is een aandoening waarbij je felrode vlekken op het gezicht ziet (op de wang en de neus in de meeste gevallen). Ook kunnen er bultjes, puistjes of rode adertjes komen. Het medicijn heeft een lage dosering doxycycline in zich waardoor het voor een lange tijd gebruikt kan worden. Het helpt om de symptomen te laten verminderen en soms zelfs te laten verdwijnen.

Wanneer kunt u geen Efracea gebruiken?

Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven dienen dit medicijn niet in te nemen. Bent u overgevoelig bent voor de werkzame stoffen in het medicijn of de hulpstoffen ? Dan dient u het medicijn niet te gebruiken. Hetzelfde geldt als u het medicijn neemt van het soort retionoïden, specifieke maagaandoeningen heeft of geopereerd bent aan de twaalfvingerige darm. Overleg altijd met uw arts als u aan andere gezondheidsproblemen leidt of het gebruik van dit medicijn verantwoord is.

Hoe dient u Efracea te gebruiken?

Het medicijn is verkrijgbaar als een capsule. De capsule dient u in een keer met volop water in te nemen. Zorg dat de capsule in zijn geheel doorgeslikt wordt. Het is belangrijk dat de capsule niet in de slokdarm blijft hangen. Het kan dan irritatie veroorzaken. Neem ook geen melkproducten of maagzuurbindende medicijnen in als u het medicijn gebruikt. Deze producten kunnen de werking van het medicijn verminderen. Een kuur kan een aantal maanden duren. Het is belangrijk dat u na 6 tot 8 weken een verbetering merkt van de klachten.

Dosering

De dosering voor het medicijn is voor volwassenen een keer per dag een capsule van 40 milligram. Het beste kunt u het medicijn in de ochtend innemen. Volg de voorgeschreven dosering op van de arts.

Eventuele bijwerkingen

Net als zoveel medicijnen kent ook dit medicijn mogelijke bijwerkingen. Enkele van de bijwerkingen kunnen een ontsteking zijn in de neusholtes, de bijholtes of de keel. Ook kunt u schimmelinfecties ind e mond, de vagina of bij andere slijmvliezen krijgen. Daarnaast kun u ook maagklachten of darmklachten krijgen. Tevens kan de huid overgevoelig voor UV straling worden. Hierom is het belangrijk dat u een goede zonnecrème gebruikt en niet teveel in de zon gaat staan. Vaak verdwijnen de bijwerkingen binnen een paar dagen. Als dit niet zo is dan is het belangrijk om contact op te nemen met de arts. Lees ook de bijsluiter voor mogelijke andere bijwerkingen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Efracea”