Menu
Sale

Elevin

Artikelnummer: c9ccb58eddb0.
Categorie:

*  164,90

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Elevin?

Elevin is een anticonceptiepil met twee hormonen, ook wel een combinatiepil genoemd. Het betreft een voorbehoedsmiddel met de hormonen ethinylestradiol en levonorgestrel. Bij correct gebruik vormen deze twee hormonen een uitstekend voorbehoedsmiddel voor de vrouw.

Wanneer gebruikt u Elevin?

Elevin wordt gebruikt om een zwangerschap na seksuele gemeenschap te voorkomen. De hormonen in het anticonceptiemiddel zorgen ervoor dat er geen eisprong optreedt. Ook zorgen de stoffen ervoor dat de samenstelling van het baarmoederslijmvlies en het slijmvlies in de baarmoederhals veranderen, waardoor zaadcellen de baarmoeder moeilijker kunnen bereiken. Eventueel kan Elevin ook voorgeschreven worden om menstruatieklachten te verminderen. Gebruikt u Elevin, dan heeft u namelijk enkel een milde onttrekkingsbloeding in plaats van een hevige ongesteldheid.

Wanneer gebruikt u geen Elevin?

Elevin is niet geschikt voor alle vrouwen die een zwangerschap na seksuele gemeenschap willen voorkomen. Zo mag het geneesmiddel niet gebruikt worden door vrouwen die overgevoelig zijn voor de hormonen in het anticonceptiemiddel, maar ook niet door vrouwen de vaginale bloedingen hebben zonder duidelijke oorzaak, een alvleesklierontsteking hebben of te maken hebben met een leveraandoening. Vrouwen die meer kans hebben, lijden aan of geleden hebben aan een trombose of een hartinfarct mogen het anticonceptiemiddel ook niet gebruiken en vrouwen met borstkanker wordt Elevin ook afgeraden.

Hoe dient u Elevin te gebruiken?

Elevin wordt geleverd in strips met 21 pillen. Iedere dag wordt er 1 pil geslikt, totdat de strip leeg is. Hierna slikt de gebruiker 7 dagen geen pil, waarbij er een onttrekkingsbloeding tot stand komt. Op de achtste dag wordt er een nieuwe strip aangebroken. Door Elevin iedere dag op hetzelfde tijdstip te slikken, is het anticonceptiemiddel betrouwbaarder.

Dosering

De standaard dosering van Elevin is 1 tablet per dag gedurende 21 dagen, met een stopweek van 7 dagen. Op de achtste dag wordt er een nieuwe strip aangebroken. Elevin wordt geleverd in verpakkingen met 3, 6 of 12 strips van 21 pillen.

Bijwerkingen

Het gebruik van een anticonceptiepil kan voor bijwerkingen zorgen en bij Elevin is dit ook het geval. Eventuele bijwerkingen die de gebruiker van dit anticonceptiemiddel kan ervaren, zijn klachten als hoofdpijn, misselijkheid (eventueel met overgeven), pijnlijke en gespannen borsten, acne, stemmingswisselingen en doorbraakbloedingen. Bij de meeste gebruikers verdwijnen de klachten na een tijdje, als het lichaam meer gewend is geraakt aan het gebruik van het anticonceptiemiddel.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Elevin”