Menu
Sale

Elidel

Artikelnummer: 922e0355d6b2.
Categorie:

*  111,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Elidel?

Elidel is een geneesmiddel dat pimecrolimus bevat. Dit is een ontstekingsremmend middel dat het afweersysteem van het lichaam onderdrukt, waardoor huidklachten als jeuk, schilfering en rode vlekken automatisch minder worden. Het geneesmiddel betreft een receptplichtig medicijn, wat betekent dat het geneesmiddel enkel te verkrijgen en te gebruiken is met een recept van een erkend arts.

Wanneer gebruikt u Elidel?

Elidel wordt voorgeschreven bij verschillende soorten huidaandoeningen, waaronder eczeem, psoriasis en lichen sclerosus (jeukende, witte plekken op de huid). Het geneesmiddel wordt vaak niet meteen voorgeschreven om een huidaandoening te behandelen, maar wordt enkel gebruikt als andere geneesmiddelen voor de huid niet goed werken of niet gebruikt mogen worden.

Wanneer gebruikt u geen Elidel?

Elidel is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor de werkzame stoffen in het geneesmiddel, voor mensen met een virus op de aangedane huid of voor zwangere vrouwen. Verder mag het geneesmiddel door iedereen gebruikt worden.

Hoe dient u Elidel te gebruiken?

Elidel is een crème die op de aangedane plekken van de huid gesmeerd wordt, waarbij de crème goed ingewreven moet worden voor het beste resultaat. De behandelde huid mag na het insmeren niet afgedekt worden met pleisters of verbrand. Na het aanbrengen van de crème, moeten de handen goed gewassen worden.

Is er na een paar weken nog geen verbetering in de conditie van de huid, dan raadpleegt de gebruiker een arts. Het gebruik van Elidel stopt als de conditie van de huid verbeterd is. Komt de huidaandoening weer terug, dan wordt de crème weer gebruikt om de eerste symptomen van de aandoening te onderdrukken en de aandoening direct weer te laten verdwijen.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Elidel voor volwassenen en kinderen vanaf 2 jaar is als volgt: tweemaal daags de aangedane huid (eventueel ook op het gezicht) insmeren en goed inwrijven met de crème. Voor kinderen die jonger zijn dan 2 jaar, is het geneesmiddel niet geschikt. De gebruiker mag nooit afwijken van de voorgeschreven dosering van het geneesmiddel.

Bijwerkingen

Het gebruik van Elidel kan voor bijwerkingen zorgen, waaronder een branderig gevoel op de behandelde huid, jeuk, schilfering van de huid, roodheid van de huid en overgevoeligheid van de huid voor uv-straling. Gebruikt u Elidel, dan moet u oppassen met zonlicht en is het beter om niet onder de zonnebank te gaan.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Elidel”