Menu
Sale

Elleste Solo MX

Artikelnummer: 189bdbc09a6d.

*  73,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Elleste Solo MX?

Elleste Solo MX is de naam van een pleister die voorgeschreven wordt in het kader van hormone replacement therapy, ook wel HRT of hormoontherapie genoemd. De pleisters bevatten de werkzame stof estradiol, een oestrogeenhormoon dat de verstoorde hormoonbalans van de vrouw tijdens en na de overgang in balans moet brengen. Door Elleste Solo MX te gebruiken, worden overgangsklachten minder.

Wanneer gebruikt u Elleste Solo MX?

Elleste Solo MX wordt gebruikt om overgangsklachten van de vrouw te verminderen, zowel tijdens als na de overgang. Denk hierbij aan lichamelijke klachten als opvliegers en nachtelijk zweten, maar ook aan geestelijke klachten als stemmingswisselingen en angsten.

Tijdens de overgang, maken de eierstokken steeds minder van het oestrogeenhormoon aan. Hierdoor ontstaan specifieke klachten, die direct gerelateerd worden aan de overgang. Door Elleste Solo MX te gebruiken, wordt het tekort aan oestrogeen opgeheven. Hierdoor verminderen overgangsklachten en zullen bepaalde klachten helemaal verdwijnen.

Wanneer gebruikt u geen Elleste Solo MX?

Elleste Solo MX is niet geschikt voor iedere vrouw. Zo is het geneesmiddel niet geschikt voor vrouwen die overgevoelig zijn voor de werkzame stoffen van het geneesmiddel, een trombose hebben of hebben gehad, een bloed- of nierziekte hebben of hebben gehad, vaginaal bloedverlies hebben (gehad) met een onbekende oorzaak of afwijkend baarmoederslijmvlies hebben. Tot slot mag het geneesmiddel ook niet gebruikt worden door vrouwen met een bepaalde vorm van kanker die gevoelig is voor hormonen, zoals borstkanker.

Hoe dient u Elleste Solo MX te gebruiken?

Elleste Solo MX pleisters moeten altijd op de schone en droge huid aangebracht worden. De beste plek om de pleisters te plakken, is op de rug, de achterkant van de heup of de buik. De pleisters mogen nooit op de borst geplakt worden. Bij het verwisselen van de pleisters, moet de pleister op een andere plek geplakt worden. Zo kan huidirritatie voorkomen worden. Door de pleisters op een vaste dag te verwisselen, kan voorkomen worden dat de gebruiker dit vergeet.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Elleste Solo MX is tweemaal per week 1 nieuwe pleister, die nooit op de borst aangebracht mag worden. Van de gebruikelijke dosering mag niet afgeweken worden, tenzij anders geadviseerd door een arts.

Bijwerkingen

Het nemen van extra hormonen om overgangsklachten te verminderen, kan altijd voor bijwerkingen zorgen. Dit hoeft niet het geval te zijn, maar kom wel veel voor. De bijwerkingen die het meest gemeld worden door gebruikers van Elleste Solo MX pleisters, zijn huidirritatie, misselijkheid, hoofdpijn, doorbraakbloedingen, meer vaginale afscheiding en pijnlijke borsten. Bij veel last van de bijwerkingen, wordt aangeraden contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Elleste Solo MX”