Menu
Sale

Elocon

Artikelnummer: d5a69dc65d44.
Categorieën: ,

* Oorspronkelijke prijs was: € 85,50.Huidige prijs is: € 74,50.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Elocon?

Elocon is een medicijn dat de werkzame stof mometason bevat. Dit is een sterk werkend bijnierschorshormoon, dat gebruikt wordt om ontstekingen van de huid te verminderen en de symptomen van de ontsteking langzaam te laten verdwijnen. Denk hierbij aan symptomen als roodheid van de huid en zwellingen op de huid, maar ook aan klachten als jeuk en pijn.

Wanneer gebruikt u Elocon?

Elocon wordt gebruikt bij de behandeling van verschillende soorten huidaandoeningen, waaronder eczeem, lupus erythematodes en psoriasis. Het medicijn vermindert de ontsteking van de huid en laat de ontstekingsklachten langzaam verdwijnen.

Wanneer gebruikt u geen Elocon?

Elocon mag niet gebruikt worden door mensen die overgevoelig zijn voor mometason of een van de werkzame hulpstoffen in het geneesmiddel. Ook is het medicijn niet geschikt voor de behandeling van alle huidaandoeningen. De arts besluit of de huidaandoening wel of niet met Elocon behandeld mag en kan worden.

Hoe dient u Elocon te gebruiken?

Elocon is verkrijgbaar als crème en zalf. Het product moet dun aangebracht worden op de huid, want bij een dikke laag van het geneesmiddel wordt de kans op het optreden van bijwerkingen groter. Na het aanbrengen van Elocon, moeten de handen goed gewassen worden. Het product mag niet in de ogen en in de slijmvliezen komen.

Na het insmeren van de huid met Elocon, moet dit deel van de huid minimaal een half uur droog blijven. Wordt de huid wel nat, dan spoelt (een groot deel van) het medicijn er weer vanaf.

Dosering

De aanbevolen dosering voor zowel volwassenen als kinderen is eenmaal daags dun de aangedane plekken van de huid insmeren. De gebruiker mag nooit meer dan 60 gram Elocon per week gebruiken. Een arts bepaalt hoe lang het geneesmiddel gebruikt mag worden.

Bijwerkingen

Elocon is een geneesmiddel dat over het algemeen goed verdragen wordt, maar net zoals andere geneesmiddelen kan ook dit medicijn bijwerkingen geven. De bijwerkingen die op kunnen treden bij het gebruik van Elocon, zijn de volgende:

  • Het dunner worden van de behandelde huid;
  • Het ontstaan van striae op de behandelde huid;
  • Overgevoeligheidsreacties van de huid;
  • Een verminderde werking van de bijnierschors, enkel bij langdurig gebruik.

De kans op bijwerkingen neemt toe als de behandelde huid te dik wordt ingesmeerd met Elocon of als de behandelde huid na het insmeren van het geneesmiddel wordt afgedekt.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Elocon”