Menu
Sale

Emtricitabine/Tenofovir Disoproxil

Categorie:

*  142,05

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Emtricitabine/Tenofovir Disoproxil?

Emtricitabine/Tenofovir disoproxil werkt ter preventie van HIV besmetting en wordt ook wel pre exposure prophylaxis (PrEP)  genoemd.

Wanneer gebruikt u Emtricitabine/Tenofovir Disoproxil?

De meestgebruikte behandeling ter voorkoming van HIV besmetting is momenteel Truvada. De generieke versie van Truvada is Emtricitabine/Tenofovir disoproxil, genoemd naar de actieve ingrediënten in deze antiretrovirale medicatie. Het enzym wat HIV nodig heeft om zich door het lichaam te verspreiden heet omgekeerde transcriptase en zoals Emtricitabine als enofovir disoproxil beperken de activiteiten van dit enzym. Hierdoor wordt het voor het HIV virus lastiger om zich in het lichaam te vestigen en te verspreiden.

Wanneer gebruikt u geen Emtricitabine/Tenofovir Disoproxil?

Neem geen Emtricitabine/Tenofovir disoproxil wanneer u allergisch voor één van de ingrediënten bent. Geef ten alle tijden aan de arts aan indien u leverklachten of nierklachten heeft of andere aandoeningen/medicijnen gebruikt. Daarnaast is overleg noodzakelijk als u ouder dan 65 bent en als u intolerantie tegen bepaalde suikers heeft.

Hoe dient u Emtricitabine/Tenofovir Disoproxil te gebruiken?

Lees de bijsluiter voor de juiste manier van inname. Overleg ook met een arts.

Bijwerkingen

Bij het gebruik van Emtricitabine/Tenofovir Disoproxil kunnen bijwerkingen ontstaan. De meestvoorkomende bijwerkingen zijn diarree, overgeven, uitslag, duizeligheid, zwak gevoel, hoofdpijn, abnormale fosfaatgehaltes in het bloed. Mocht u heftigere/andere bijwerkingen krijgen neem de bijsluiter door en contacteer een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Emtricitabine/Tenofovir Disoproxil”