Menu
Sale

Enalapril

Artikelnummer: aab9c44f99a7.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 52,49.Huidige prijs is: € 48,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Enalapril?

Wat is Enalapril en waarvoor wordt het gebruikt Enalapril (enalaprilmaleaat) is een geneesmiddel dat behoort tot de groep van ACE-remmers (Angiotensine Converterend Enzym). Enalapril zorgt ervoor dat de bloedvaten wijder worden. Enalapril wordt ookwel enalaprilmeleaat genoemd. Dit medicijn behoort bij de groep van Angiotensine converterend enzym (Ace) remmers. Het medicijn helpt om de bloedvaten wijder te maken. Het helpt dus om hierdoor de bloeddruk te verlagen en om het hart beter te laten pompen. Ook de hartspier krijgt hierdoor een betere conditie.

Wanneer gebruikt u Enalapril?

Mensen met een te hoge bloeddruk oftewel hypertensie, nierziekten en hartfalen maken gebruik van dit medicijn.

Wanneer kunt u geen Enalapril gebruiken?

Als u machines moet bedienen of auto moet rijden dan moet u er voor waken dat u niet duizelig wordt of moe bent. Als u overgevoelig bent voor ACE remmers dan kunt u dit medicijn beter niet nemen. Ook als u Angio oedeem heeft (een ophoping van vocht in het gezicht, de darmen of de tong) kunt u dit medicijn beter niet nemen. Bent u zwanger of wilt u zwanger worden? Neem dan dit medicijn niet. Neem het ook niet als u borstvoeding geeft. Let ook op het gebruik van dit medicijn in combinatie met plastabletten, bloeddruk verlagende middelen, antidepressiva en pijnstiller s van het NIAD type.

Hoe dient u Enalapril te gebruiken?

Neem dit medicijn iedere dag in op hetzelfde tijdstip. Neem de pil in met wat water. U kunt bijvoorbeeld in de ochtend een pil nemen voordat u gaat ontbijten of in de avond voordat u gaat slapen. Het is belangrijk om de juiste dosis te nemen. Als u een keer een dosis vergeten bent van het medicijn dan kunt u deze het beste gewoon overslaan. Neem geen dubbele dosis in. U zult na ongeveer drie tot zes weken de werking merken van dit medicijn. U zult zich minder benauwd voelen en ook minder moe. Daarnaast helpt het ook om het vocht af te voeren uit uw enkels. U zult minder dikke enkels hebben. Vaak gebruikt men dit medicijn een leven lang.

Dosering

Gebruik de voorgeschreven dosering. Neem de medicijnen een of twee keer per dag op een vast tijdstip. Door een routine te ontwikkelen voor het innemen van de medicijnen zult u ze minder snel vergeten.

Eventuele bijwerkingen

Ook deze medicijnen kennen mogelijke bijwerkingen. Het is niet zo dat u er last van zult krijgen. Mogelijke bijwerkingen zijn dat u zich duizelig voelt, dat u zich misselijk voelt of dat u wazig gaat zien. Voelt u een allergische reactie opkomen? Voelt u een dikke keel, zwellingen, huiduitslag en krijgt u een benauwd gevoel? Neem dan direct contact op met uw arts. Lees ook de bijsluiter voor het complete overzicht van bijwerkingen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Enalapril”