Menu
Sale

EpiPen

Artikelnummer: 19e905294399.

* Oorspronkelijke prijs was: € 104,49.Huidige prijs is: € 95,00.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is de EpiPen?

EpiPen wordt ook wel EpiPen Auto-Injector genoemd en betreft een injectiespuit die met adrenaline gevuld is. Adrenaline wordt ook wel epinefrine genoemd en is een hormoon dat de bloedvaten vernauwt en de luchtwegen juist verwijdt. Door gebruik te maken van de EpiPen, worden de klachten van een hevige allergische reactie snel opgeheven. Let op: het opheffen van de klachten van een hevige allergische reactie met de EpiPen is wel van tijdelijke aard.

Wanneer gebruikt u de EpiPen?

De EpiPen is een noodmiddel dat ingezet wordt bij een acute en zeer ernstige allergische reactie. Deze allergische reactie kan uitgelokt worden door het nuttigen van bepaalde voedingsmiddelen, maar ook door een insectenbeet of het gebruik van een bepaald medicijn.

Het lichaam kan zo sterk op een prikkel reageren, dat er een zogeheten anafylactische shock optreedt. Deze shock is te herkennen aan symptomen als kortademigheid, hevige huiduitslag, maag-darmklachten, zwelling van de tong, benauwdheid, moeite met slikken, flauwvallen en zelfs hartklachten. Door direct adrenaline toe te dienen met de EpiPen, worden de klachten tijdelijk en zeer effectief bestreden.

Wanneer gebruikt u geen EpiPen?

De EpiPen wordt enkel gebruikt bij ernstige allergische reacties bij mensen met een lichaamsgewicht vanaf 30 kilo.

Hoe dient u de EpiPen te gebruiken?

De EpiPen Auto-Injector kan eenmalig gebruikt worden. De spuit wordt door de gebruiker zelf of door iemand anders toegediend door de volgende stappen te volgen:

  1. Verwijder de grijze veiligheidsdop.
  2. Plaats de zwarte dop van de EpiPen Auto-Injector loodrecht op de zijkant van het bovenbeen.
  3. Druk de pen stevig aan, zodat de naald in de pen in het been kan schieten.
  4. Houd de pen 10 seconden tegen het been aangedrukt, zodat alle adrenaline in de pen in het been terecht komt.
  5. Verwijder de pen en wrijf 10 seconden over de geïnjecteerde plek.

De injectie kan ook door kleding heen worden gegeven. Na gebruik moet de EpiPen weggegooid worden.

Let op: als de adrenaline van de EpiPen uitgewerkt is, kunnen de klachten van de allergische reactie terugkeren. Ga daarom na het gebruik van de pen altijd naar een arts, zodat eventuele opvolgende allergische reacties door een professional behandeld kunnen worden.

gebruik epipen

Dosering

De EpiPen bevat 0,3 mg adrenaline, die in één keer toegediend moet worden. De EpiPen mag altijd slechts eenmalig gebruikt worden. Alleen gebruiken bij mensen met een lichaamsgewicht vanaf 30 kilo.

Bijwerkingen

Bij het gebruik van de EpiPen kunnen bijwerkingen optreden. Bijwerkingen als hartkloppingen en pijn op de borst komen zelden voor, maar er zijn ook bijwerkingen die vaker voorkomen. Denk hierbij aan trillende handen, hoofdpijn en duizeligheid. De bijwerkingen zijn niet gevaarlijk voor de gezondheid, maar na het gebruik van de EpiPen moet er altijd een arts geraadpleegd worden. Dit komt omdat het geneesmiddel slechts tijdelijk werkt, waardoor allergische reacties terug kunnen komen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “EpiPen”