Menu
Sale

Erytromycine

Artikelnummer: 3e116d7c5c1e.
Categorie:

*  48,00

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Erytromycine?

Erythromycine behoort tot de antibiotica geneesmiddelen dat gebruikt wordt om bacteriën te bestrijden. Het middel wordt vooral gebruikt om te voorkomen dat bacteriën groeien en zich uitbreiden. Doordat het voorkomt dat er in de bacteriën eiwitten aangemaakt worden, kunnen de bacteriën niet groeien. De werkzame stof in het geneesmiddel is Erythromycine.

Wanneer gebruikt u Erythromycine?

Dit geneesmiddel wordt bij vele verschillende soorten aandoeningen gebruikt. Zo wordt het gebruikt bij de behandeling van diverse infecties met bacteriën. Hierbij kan gedacht worden aan keelpijn, oorontsteking en en andere luchtweginfecties. Ook bij huidinfecties zoals acne en steenpuisten wordt het middel gebruikt. Bovendien wordt Erythromycine gebruikt bij geslachtsziekten zoals Chlamydia en gonorroe. Tot slot gebruiken ook mensen met de ziekte van Lyme en mensen met een verstoorde maaglediging dit medicijn.

Wanneer kunt u geen Erythromycine gebruiken?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat dit medicijn met behoorlijk veel andere medicijnen een wisselwerking heeft, waardoor er complicaties kunnen optreden. Het gaat hierbij voornamelijk over vaatvernauwende middelen, geneesmiddelen ter voorkoming van overgevoeligheidsreacties, middelen tegen braken en middelen tegen psychische stoornissen. Ook wanneer u aan leverfunctiestoornissen lijdt, is dit middel af te raden. Erythromycine is wel te gebruiken in combinatie met drank en ook zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven kunnen met een gerust hart dit medicijn gebruiken.

Hoe dient u Erythromycine te gebruiken?

Erythromycine is in verschillende vormen verkrijgbaar. Wanneer u tabletten heeft, is het van belang om deze in zijn geheel door te slikken, eventueel met water. De tablet heeft namelijk een beschermend laagje, waardoor de werkzame stof pas vrij komt in de darmen voor een optimale werking. Poederzakjes dienen opgelost te worden in een glas water, waarna dit glas opgedronken kan worden en ook suspensie kan met water(of puur) worden ingenomen. Neem dit middel altijd op een lege maag in, het liefst een uur voor het eten. Dit zorgt voor een optimale opname van de werkzame stof. Een kuur kan van zeven dagen tot drie weken duren. Wanneer u het gebruikt om acne tegen te gaan, kan een kuur zelfs oplopen tot een half jaar voor het meest optimale resultaat.

Dosering

Voor kinderen tot en met 15 geldt een dosis van 30 mg per kilo lichaamsgewicht en dat verdeeld in verschillende doses over de hele dag. Vanaf vijftien jaar kan er ongeveer 2 gram per dag gebruikt worden, ook goed verdeeld over 24 uur. Wanneer er sprake is van een ernstige infectie kan de dosis soms verhoogd worden tot vier gram per dag. Dit zijn echter gemiddelde cijfers en voor elke aandoening waarvoor dit medicijn gebruikt wordt geldt weer een andere dosis.

Eventuele bijwerkingen

Dit medicijn kan bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerking zijn maag-darmklachten zoals winderigheid, kramp, buikpijn, diarree en misselijkheid. Vooral bij kinderen komt dit nog wel eens voor. Andere bijwerkingen zoals een overgevoeligheid en een leverafwijking komen zeer zelden voor als bijwerking van dit middel.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Erytromycine”