Menu
Sale

Estraderm MX

Categorie:

*  75,29

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Estraderm MX?

Estraderm MX werkt als behandeling tegen overgangsklachten en behandelen zo de effecten van de menopauze. Daarnaast zijn de Estraderm atches ook geschikt als medicatie tegen osteoporose als gevolg van de overgang.

Wanneer gebruikt u Estraderm MX?

Estraderm pleisters zijn een continue vorm van HRT en wordt aangeraden aan post menopauzale vrouwen die gedurende de afgelopen 12 maanden geen menstruatie meer hebben gehad. Deze vorm van HRT- therapie wordt aangeboden in de vorm van een hormoonpleister die estradiol bevat en rechtstreeks op de huid wordt aangebracht. Op deze manier wordt het hormoon in de bloedsomloop opgenomen en worden de afgenomen hormoongehaltes enigszins aangevuld.Hierdoor worden de overgangssymptomen verminderd.

Wanneer gebruikt u geen Estraderm MX?

Estraderm niet gebruiken wanneer u ooit een van de volgende aandoeningen heeft gehad: borstkanker of enige vorm van kanker die gevoelig voor oestrogenen is zoals baarmoederkanker, onverklaard vaginaal bloedverlies, een leveraandoening waarbij de leverfunctie niet volledig hersteld is, bloedproppen, een bloedstollingsziekte zoals proteïne S of proteïne C of antitrombine deficiëntie, beroertes, angina of hartaanval, een extreem dikke belijning van de baarmoeder die niet behandeld is, een zeldzame erfelijke bloedaandoening die porfyrie heeft,  bij allergieën voor estradiol of andere ingrediënten van Estraderm.

Hoe dient u Estraderm MX te gebruiken?

Estraderm MX wordt via een pleister op de huid aangebracht. Tweemaal per week moet er een pleister geplakt worden. Zie verdere informatie in de bijsluiter.

Bijwerkingen

Estraderm MX kan bijwerkingen veroorzaken. De meest voorkomende zijn irritatie, roodheid of ongemak op de plek waar de Estraderm MX pleister is aangebracht,doorbraakbloedingen, gevoeligheid en pijn in de borsten. Mocht u heftigere bijwerkingen krijgen raadpleeg een bijsluiter en schakel indien nodig een arts in.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Estraderm MX”