Menu
Sale

Estradot

Artikelnummer: 03ddad3e191b.

* Oorspronkelijke prijs was: € 84,49.Huidige prijs is: € 75,00.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Estradot?

Estradot is een geneesmiddel dat binnen de categorie hormonale substitutietherapie (HST) valt. Dit zijn geneesmiddelen die het hormoontekort van vrouwen in de overgang opheffen, waardoor de typische overgangsklachten verminderen. De werkzame stof van Estradot betreft estradiol (oestrogeen): een hormoon dat van nature in het lichaam van de vrouw voorkomt. Door het tekort aan estradiol op te heffen met Estradot, worden overgangsklachten minder.

Wanneer gebruikt u Estradot?

Estradot wordt gebruikt om overgangsklachten te verminderen, zowel tijdens als na de overgang. Het kan gaan om lichamelijke klachten, maar het kan ook aan om geestelijke of geestelijke en lichamelijke klachten die aan de overgang van de vrouw gerelateerd worden. Ook kan Estradot voorgeschreven worden om botontkalking door de overgang te verminderen of te voorkomen.

Wanneer gebruikt u geen Estradot?

Estradot is niet geschikt voor vrouwen die overgevoelig of allergisch zijn voor een of meerdere van de stoffen in het geneesmiddel, een vorm van kanker hebben (gehad) die gevoelig is voor hormonen, een ernstige nier-, lever- of bloedziekte hebben (gehad) of een trombose hebben (gehad). Ook is het geneesmiddel niet geschikt voor vrouwen die vaginale bloedingen hebben zonder duidelijke oorzaak en/of abnormaal groeiend baarmoederslijmvlies hebben.

Bij het gebruik van andere geneesmiddelen, is het verstandig dit aan de arts te melden. Estradot kan namelijk een wisselwerking hebben met andere geneesmiddelen, wat het belangrijk maakt om de medische situatie met een arts te delen. De arts bepaalt vervolgens of het gebruik van Estradot wel of niet verstandig is.

Hoe dient u Estradot te gebruiken?

Estradot wordt geleverd in de vorm van pleisters, die altijd op een droge en volledig schone huid geplakt moeten worden. De pleisters mogen op de rug, buik en benen aangebracht worden, maar nooit op de borsten. Idealiter kiest u een plek op de rug, buik of heup voor de beste werking van het geneesmiddel. Om de paar dagen moet de pleister vervangen worden (zie bijsluiter).

Dosering

De gebruikelijke dosering van Estradot is twee keer per week een nieuwe pleister. Alleen als de dokter expliciet anders adviseert, mag er van deze gebruikelijke dosering afgeweken worden.

Bijwerkingen

Sommige vrouwen krijgen door het gebruik van Estradot te maken met bijwerkingen, waaronder misselijkheid, hoofdpijn, doorbraakbloedingen, vaginale afscheiding of gespannen en pijnlijke borsten. Ook kan de huid waar de pleister op zit, gaan irriteren. De meeste bijwerkingen verdwijnen vanzelf weer, als het lichaam aan het gebruik van Estradot gewend is geraakt.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Estradot”