Menu
Sale

Estring Vaginale Ring

Artikelnummer: 9e527fec0252.

*  151,00

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is de Estring Vaginale Ring?

De Estring Vaginale Ring is een speciale ring die ingebracht wordt in de vagina. De ring bevat het hormoon estradiol en wordt ingezet in het kader van lokale hormonale substitutietherapie (HST), ook wel hormoontherapie of HRT genoemd. Estring Vaginale Ring wordt gebruikt door vrouwen die in de overgang zitten en hier bepaalde vaginale overgangsklachten door ervaren.

Wanneer gebruikt u de Estring Vaginale Ring?

De Estring Vaginale Ring wordt gebruikt door vrouwen die door de overgang minder oestrogeenhormonen produceren en hierdoor te maken hebben met specifieke overgangsklachten in de vagina. Denk hierbij aan vaginale droogheid, maar ook aan jeuk en irritatie in de vagina, pijn bij het vrijen en terugkerende schimmelinfecties in de vagina.

De Estring Vaginale Ring geeft kleine hoeveelheden estradiol af. Dit hormoon komt in het weefsel van de vagina terecht, waardoor het wordt opgenomen door het lichaam. Door extra oestrogeen binnen te krijgen, wordt het tekort aan dit hormoon hersteld en verminderen of verdwijnen bepaalde overgangsklachten.

Wanneer gebruikt u geen Estring Vaginale Ring?

De Estring Vaginale Ring is niet geschikt voor vrouwen die borstkanker hebben (gehad), een bepaalde vorm van kanker hebben (gehad) die gevoelig is voor oestrogeenhormonen, een woekering van het baarmoederslijmvlies hebben, vaginale bloedingen met een onbekende oorzaak hebben, een leverafwijking hebben, een bloedafwijking hebben of lijden of geleden hebben aan angina pectoris, trombose of een hartaanval. Ook is het geneesmiddel niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor estradiol of een van de andere bestanddelen van de ring (zie bijsluiter).

Hoe dient u de Estring Vaginale Ring te gebruiken?

De Estring Vaginale Ring wordt in de vagina aangebracht volgens de handleiding in de bijsluiter van de vaginale ring. Na het plaatsen, geeft de ring gedurende 90 dagen iedere dag een kleine hoeveelheid hormonen af. Na 90 dagen moet de ring verwijderd worden, om direct een nieuwe vaginale ring te plaatsen. Alleen als een arts anders adviseert, mag er geen nieuwe ring geplaatst worden na de termijn van 90 dagen.

Zorgt de Estring Vaginale Ring voor ongemakken tijdens het vrijen, dan kan de gebruiker de ring tijdelijk verwijderen. Na de seksuele gemeenschap moet de ring dan wel weer direct teruggeplaatst worden.

Dosering

De standaard dosering van de Estring Vaginale Ring is 1 ring per 90 dagen, die na de periode van 90 dagen verwisseld moet worden met een nieuw exemplaar. Zonder overleg met een arts, mag de gebruiker de ring nooit langer dan twee jaar achter elkaar gebruiken.

Bijwerkingen

De Estring Vaginale Ring geeft niet veel hormonen af, maar toch kunt u tijdens het dragen van de vaginale ring te maken krijgen met bepaalde bijwerkingen. Denk hierbij aan irritatie in de vagina, een drukkend gevoel in de vagina, een drukkend gevoel op de blaas, een drukkend gevoel op het rectum en een blaasontsteking. Voor een complete lijst met de eventuele bijwerkingen van de vaginale ring, zie de bijsluiter van het geneesmiddel.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Estring Vaginale Ring”