Menu
Sale

Eucreas

Artikelnummer: f8fb63421388.

*  156,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Eucreas?

Eucreas is een geneesmiddel dat gebruikt wordt om de bloedsuikerwaarde of glucosewaarde van het bloed op peil te houden. Er zitten diverse werkzame stoffen in het geneesmiddel, namelijk vildagliptine (een middel dat de alvleesklier langer de tijd geeft om insuline te produceren en ervoor zorgt dat glucose uit een maaltijd beter verwerkt wordt) en metformine (een medicijn dat het lichaam gevoeliger maakt voor insuline).

Door de combinatie van deze werkzame stoffen, stabiliseert het geneesmiddel de glucosewaarde van het bloed en verdwijnen diverse vervelende klachten. Eucreas is een receptplichtig geneesmiddel, wat betekent dat er altijd een recept nodig is om dit medicijn te verkrijgen.

Wanneer gebruikt u Eucreas?

Eucreas wordt voorgeschreven aan mensen die met diabetes mellitus type 2 kampen, ook wel ouderdomssuiker genoemd. Mensen met diabetes mellitus type 2 hebben een hogere glucosewaarde in het bloed, onder andere omdat de alvleesklier niet voldoende insuline aanmaakt. Diabetes mellitus type 2 zorgt voor klachten als vermoeidheid, dorst, veel moeten plassen en wonden die slecht genezen. Door Eucreas te gebruiken, verminderen de klachten van de aandoening.

Wanneer gebruikt u geen Eucreas?

Eucreas is niet geschikt voor iedereen. Zo mag het medicijn niet gebruikt worden door mensen die overgevoelig zijn voor de werkzame stoffen in het geneesmiddel, die net een hartaanval hebben gehad, die diabetische ketoacidose hebben, die nier- en/of leverproblemen hebben en/of die veel alcohol gebruiken. Worden er andere geneesmiddelen gebruikt, dan moet dit altijd aan de arts gemeld worden.

Hoe dient u Eucreas te gebruiken?

Eucreas wordt geleverd in de vorm van tabletten, die in hun geheel ingenomen worden met een beetje vloeistof. Aangeraden wordt om het geneesmiddel op een vast tijdstip in te nemen, zodat er geen dosering vergeten wordt. Door het geneesmiddel tijdens of net na de maaltijd in te nemen, worden bijwerkingen als maag-darmklachten minder.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Eucreas is als volgt: tweemaal daags 1 tablet in de door de arts voorgeschreven sterkte. Eucreas is verkrijgbaar in diverse sterktes en de arts bepaalt welke sterkte de gebruiker van het geneesmiddel moet krijgen. Ook bepaald de arts hoe lang het geneesmiddel gebruikt moet worden.

Bijwerkingen

Soms veroorzaakt het gebruik van Eucreas bijwerkingen, al is dit lang niet bij iedereen het geval. Enkele bijwerkingen die u kunt ervaren bij het gebruik van Eucreas, zijn maag-darmklachten, een lage bloedsuiker met symptomen als trillen, hoofdpijn, zweten en slecht zien, verkoudheid en duizeligheid. Ook kunt u last krijgen van hoofdpijn door het gebruik van dit geneesmiddel.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Eucreas”