Menu
Sale

Eumovate (Emovate)

Artikelnummer: 033cf755a5c2.
Categorieën: ,

* Oorspronkelijke prijs was: € 56,00.Huidige prijs is: € 51,50.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Eumovate (Emovate)?

Eumovate (Emovate) is een geneesmiddel dat gebruikt wordt om ontstekingen van de huid te verminderen en uiteindelijk te laten verdwijnen. De werkzame stof van het geneesmiddel is clobetasonbutyraat: een bijnierschorshormoon dat ontstekingen remt, de zwelling van de huid vermindert, schilfering voorkomt en de jeuk vermindert.

Wanneer gebruikt u Eumovate (Emovate)?

Eumovate (Emovate) wordt voorgeschreven bij verschillende soorten huidaandoeningen, zoals psoriasis en eczeem. Het middel wordt voornamelijk gebruikt om droge huidaandoeningen te verminderen en uiteindelijk te laten verdwijnen, zoals irritatie door een droge huid of allergie. Ook wordt het geneesmiddel veel voorgeschreven als onderhoudsbehandeling, na het gebruik van een sterker geneesmiddel om de huidklachten te laten verdwijnen.

Wanneer gebruikt u geen Eumovate (Emovate)?

Eumovate (Emovate) is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor de werkzame stoffen in de zalf, mensen met acne of mensen met een huidaandoening door een bacterie, schimmel of virus. Verder kan het geneesmiddel een wisselwerking hebben met andere medicijnen, waardoor het belangrijk is altijd te melden welke medicijnen u op dit moment eventueel gebruikt.

Hoe dient u Eumovate (Emovate) te gebruiken?

Eumovate (Emovate) wordt gebruikt door een dun laagje zalf op de huid te smeren. Afhankelijk van het advies van een arts, gebeurt dit een tot twee keer per dag. Het is belangrijk om vooral niet te veel van Eumovate (Emovate) op de huid te smeren, want dan kunnen de bijwerkingen heftiger worden. Wordt er juist te weinig Eumovate (Emovate) op de huid gesmeerd, dan werkt het geneesmiddel niet (voldoende). Een arts zal precies vertellen hoeveel Eumovate (Emovate) er door de gebruiker gesmeerd moet worden voor de beste werking.

Het duurt even voor Eumovate (Emovate) zichtbare effecten oplevert. Heeft de gebruiker na twee tot vier weken nog geen zichtbare effecten van het gebruik van het geneesmiddel, dan wordt aangeraden contact op te nemen met een arts.

Dosering

Afhankelijk van het advies van de arts, wordt Eumovate (Emovate) een tot twee keer per dag gebruikt. Er is slechts een enkele dosering van het geneesmiddel, namelijk de tube van 30 gram met 0,5 mg clobetasonbutyraat per gram zalf.

Bijwerkingen

Het gebruik van Eumovate (Emovate) kan voor bijwerkingen zorgen en zeker als er te grote hoeveelheden van de zalf worden gesmeerd. Enkele bijwerkingen waar de gebruiker mee te maken kan krijgen, zijn klachten als overgevoeligheidsreacties (jeuk, een branderig gevoel, uitslag, roodheid, et cetera) en het dunner worden van de huid. Bij overgevoeligheidsreacties is het belangrijk om direct te stoppen met het gebruik van Eumovate (Emovate).

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Eumovate (Emovate)”