Menu
Sale

Euthyrox

Artikelnummer: cd852ddf4602.

*  74,50

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Euthyrox?

Het medicijn Euthyrox bevat levothyroxine, een schildklierhormoon. Het medicijn wordt gebruikt om een tekort aan schildklierhormonen in het lichaam te verminderen of helemaal op te heffen, zodat de schildklier beter kan functioneren. Het medicijn kan enkel voorgeschreven worden door een arts of verstrekt worden als het eerder voorgeschreven is door een arts.

Wanneer gebruikt u Euthyrox?

Euthyrox helpt tegen klachten door een te traag werkende schildklier, een aandoening die ook wel hypothyroïdie wordt genoemd. Enkele symptomen die patiënten met een te traag werkende schildklier kunnen krijgen, zijn klachten als vermoeidheid, traag handelen, toename van gewicht en lusteloosheid.

De werkzame stof in Euthyrox vult het tekort aan schildklierhormonen aan en hierdoor worden de klachten van de te traag werkende schildklier minder of kunnen de klachten helemaal verdwijnen. Soms wordt het medicijn ook voorgeschreven bij een te snel werkende schildklier, maar in dit geval wordt Euthyrox wel altijd gebruikt in combinatie met medicijnen die de schildklierhormoonproductie juist afremmen.

Wanneer kunt u geen Euthyrox gebruiken?

Euthyrox is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor levothyroxine of een van de werkzame hulpstoffen in het medicijn. Ook kan het medicijn niet altijd gebruikt worden in combinatie met andere middelen. De dokter weet precies welke combinaties wel en niet samen gaan en zal op basis van deze informatie een goed recept voorschrijven.

Hoe dient u Euthyrox te gebruiken?

Euthyrox wordt gebruikt in de vorm van een tablet, die de gebruiker met voldoende vloeistof in moet nemen. Kinderen die het medicijn moeten gebruiken, kunnen het eventueel eerst oplossen in een kleine hoeveelheid water. Euthyrox moet altijd ingenomen worden op een lege maag, bij voorkeur een half uur voor het nuttigen van het ontbijt.

Dosering

Euthyrox is beschikbaar in verschillende sterktes. Welke dosering een patiënt nodig heeft, wordt door de arts bepaald op basis van de klachten van de patiënt in kwestie. Meestal wordt er in het begin van de behandeling met Euthyrox gekozen voor een lagere dosering, die eventueel altijd opgeschaald kan worden als er niet voldoende effecten waarneembaar zijn.

Bijwerkingen

Niet iedereen krijgt last van bijwerkingen bij het gebruik van Euthyrox, maar dit kan wel voorkomen. Enkele bijwerkingen die gebruikers van het medicijn kunnen ervaren, zijn de volgende:

  • Een versnelde hartslag en hartkloppingen;
  • Angina pectoris: pijn op de borst;
  • Trillen en rusteloosheid;
  • Hoofdpijn.

Gebruikers die last krijgen van de bijwerkingen van Euthyrox, dienen contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Euthyrox”