Menu
Sale

Evista

Artikelnummer: 5a8a0eab805b.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 141,00.Huidige prijs is: € 124,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Evista?

Evista is een geneesmiddel dat voorgeschreven wordt aan vrouwen in de menopauze om botontkalking te voorkomen of te behandelen. De werkzame stof van het geneesmiddel is raloxifeen en deze stof behoort tot de groep Selectieve Estrogreen Receptor Modulators (afgekort SERM). Het geneesmiddel bootst bepaalde functies van oestrogeen na, maar valt zelf niet onder de noemer hormonen.

Wanneer gebruikt u Evista?

Evista wordt voorgeschreven aan vrouwen die risico lopen om botontkalking te ontwikkelen door de overgang of al te maken hebben met botontkalking als direct gevolg van de overgang. Botontkalking is een van de meest voorkomende overgangsklachten. De ontkalking van de botten wordt veroorzaakt door een daling van de oestrogeenspiegel, waardoor botten brozer worden en sneller kunnen gaan breken. Om dit te voorkomen of behandelen, wordt Evista voorgeschreven. Dit geneesmiddel zorgt ervoor dat de botten meer calcium op kunnen nemen, zodat ze sterker worden.

Wanneer gebruikt u geen Evista?

Evista is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor raloxifeen of een van de hulpstoffen in het geneesmiddel, die nog steeds zwanger kunnen worden, een trombose hebben (gehad), een leveraandoening hebben (gehad), een nierfunctiestoornis hebben (gehad), baarmoederkanker hebben of onverklaarbare vaginale bloedingen hebben. Worden er andere geneesmiddelen gebruikt, dan moet dit altijd gemeld worden aan een arts. Evista kan namelijk een wisselwerking hebben met andere medicijnen.

Hoe dient u Evista te gebruiken?

Evista wordt geleverd in de vorm van tabletten in een doordrukstrip met kalenderaanduiding. Iedere dag dient de gebruiker 1 tablet in te nemen, het liefst op een vast tijdstip (om te voorkomen dat er een tablet overgeslagen wordt). Het tablet moet zonder te kauwen en met een beetje water ingenomen worden, eventueel met of zonder voedsel. Bij het vergeten van een tablet Evista, kan dit tablet alsnog ingenomen worden. Is het bijna tijd voor de volgende dosis, dan mag dit niet meer.

Om Evista goed te laten werken, is het belangrijk om tijdens de behandeling met dit geneesmiddel voldoende kalk (melkproducten) en vitamine D binnen te krijgen. U vindt kalk en vitamine D in margarine, vlees, diverse melkproducten en zonlicht. Eventueel wordt het geneesmiddel voorgeschreven met een calciumpreparaat, om de werking van het medicijn te verbeteren.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Evista is 1 tablet van 60 milligram per dag. Hier mag de gebruiker niet van afwijken.

Bijwerkingen

Eventuele bijwerkingen waar de gebruiker mee te maken kan krijgen tijdens de behandeling met Evista, zijn opvliegers, beenkrampen, Maag-darmklachten, opgezwollen handen, voeten en/of enkels en griepachtige verschijnselen. Houden de bijwerkingen langer aan of worden de klachten ernstig, dan wordt aangeraden contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Evista”