Menu
Sale

Evorel Sequi

Artikelnummer: aa2d28e37b82.

* Oorspronkelijke prijs was: € 94,49.Huidige prijs is: € 83,70.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Evorel Sequi?

Evorel Sequi is een geneesmiddel dat voorgeschreven wordt aan vrouwen die tijdens of na de overgang last hebben van de typische overgangsklachten. Het gaat om pleisters met de hormonen estradiol en norethisteron: de vrouwelijke geslachtshormonen oestrogeen en progesteron. Door deze hormonen extra in te nemen, wordt het tekort aan hormonen opgeheven. Is de hormoonbalans van de vrouw weer helemaal terug, dan verminderen de overgangsklachten.

Wanneer gebruikt u Evorel Sequi?

Evorel Sequi wordt voorgeschreven bij lichamelijke en/of geestelijke overgangsklachten. Denk hierbij aan opvliegers, nachtelijk zweten, onregelmatige menstruaties, hevige menstruaties, slaapstoornissen, droge slijmvliezen, stemmingswisselingen, angsten en depressies. Ook kan het geneesmiddel voorgeschreven worden om botontkalking tijdens de overgang te voorkomen of te verminderen.

Wanneer gebruikt u geen Evorel Sequi?

Evorel Sequi is niet geschikt voor vrouwen die overgevoelig zijn voor de werkzame stoffen in het geneesmiddel. Bij andere lichamelijke klachten of het gebruik van andere geneesmiddelen, moet hier altijd melding van gemaakt worden bij een arts. De arts kan vervolgens bepalen of het gebruik van Evorel Sequi wel of niet verstandig is. Omdat Evorel Sequi een wisselwerking kan hebben met andere geneesmiddelen en bepaalde lichamelijke klachten kan verergeren, wordt dit geneesmiddel niet altijd voorgeschreven op basis van de medische geschiedenis van een vrouw.

Hoe dient u Evorel Sequi te gebruiken?

Evorel Sequi wordt geleverd in de vorm van pleisters. Bestelt u Evorel Sequi, dan wordt er een doosje met twee soorten pleisters geleverd (pleisters met estradiol en pleisters met norethisteron). In de eerste helft van de cyclus worden de pleisters met estradiol gebruikt (Evorel pleisters) en in de tweede helft van de cyclus worden de pleisters met norethisteron gebruik (Evorel Conti pleisters).

Dosering

De gebruikelijke dosering van Evorel Sequi is als volgt: 1 pleister per keer, die na drie tot vier dagen vervangen moet worden. De eerste twee weken van de cyclus worden de Evorel pleisters gebruikt en in de derde en vierde week van de cyclus worden de Evorel Conti pleisters gebruikt. In de bijsluiter van Evorel Sequi staat geschreven hoe de pleisters geplakt moeten worden.

Bijwerkingen

Net zoals bij andere geneesmiddelen het geval is, kan het gebruik van Evorel Sequi voor bepaalde bijwerkingen zorgen. De bijwerkingen die over Evorel Sequi gemeld zijn door andere gebruikers, zijn huidirritatie, maag-darmklachten (misselijkheid, buikpijn, diarree, obstipatie, et cetera), gespannen en pijnlijke borsten en hoofdpijn.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Evorel Sequi”