Menu
Sale

Exforge

Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 107,30.Huidige prijs is: € 98,90.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Exforge?

Exforge is een geneesmiddel dat gebruikt wordt om de bloeddruk te verlagen. De werkzame stoffen in het geneesmiddel zijn amlodipine en valsartan en dit zijn twee geneesmiddelen die de bloedvaten verwijden. Door de bloedvaten te verwijden, daalt de bloeddruk.

Wanneer gebruikt u Exforge?

Exforge wordt voorgeschreven aan mensen die te maken hebben met een hoge bloeddruk. Een hoge bloeddruk heeft vaak weinig lichamelijke klachten, maar is op de lange termijn wel gevaarlijk. Zo kan een hoge bloeddruk op de lange termijn zorgen voor het ontstaan van diverse hart- en vaatziekten, soms met ernstige gevolgen. Door de bloeddruk tijdig te verlagen, kan dit voorkomen worden.

Exforge bevat twee stoffen die de bloedvaten laten ontspannen, waardoor de vaten wijder worden en de bloeddruk automatisch verlaagt. Het betreft een combinatiegeneesmiddel, dat enkel voorgeschreven wordt als een geneesmiddel met een enkele werkzame stof niet voldoende werkt om de bloeddruk te verlagen.

Wanneer gebruikt u geen Exforge?

Niet iedereen mag Exforge gebruiken. Het geneesmiddel mag niet gebruikt worden door mensen die overgevoelig zijn voor de werkzame stoffen van het medicijn, een ernstige lever- of galaandoening hebben of hebben gehad, een vernauwing van de aortaklep hebben of hebben gehad, cardiogene shock hebben of hebben gehad, hartfalen of een hartaanval hebben of hebben gehad, diabetes hebben of een nierfunctiestoornis hebben die behandeld wordt met aliskiren.

Hoe dient u Exforge te gebruiken?

Exforge wordt geleverd in de vorm van tabletten, die de gebruiker op een vast tijdstip (met of zonder voedsel) in moet nemen. Het geneesmiddel mag niet gecombineerd worden met grapefruit of het sap van een grapefruit, want dit voedingsmiddel kan de werking van het geneesmiddel op negatieve wijze beïnvloeden. Door geen grapefruit te nemen als u Exforge gebruikt, wordt de kans op bijwerkingen kleiner.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Exforge is eenmaal daags 1 tablet in de voorgeschreven sterkte. De arts bepaalt welke sterkte van het geneesmiddel gebruikt moet worden en hoe lang Exforge ingenomen moet worden. Exforge mag niet gebruikt worden door kinderen die jonger zijn dan 18 jaar oud.

Bijwerkingen

Het gebruik van Exforge kan voor bijwerkingen zorgen, waaronder griepverschijnselen, hartkloppingen, blozen, duizeligheid, slaperigheid, vermoeidheid, hoofdpijn, maag-darmklachten en het vasthouden van vocht in de enkels, voeten en/of handen. Krijgt u last van een van deze bijwerkingen of van andere klachten door het gebruik van Exforge, dan neemt u contact op met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Exforge”