Menu
Sale

Ezetrol

Artikelnummer: 9880edc58fc6.
Categorie:

*  94,70

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Ezetrol?

Ezetrol behoort tot de cholesterolverlagende geneesmiddelen. Dit zijn lipiden (vet) regulerende geneesmiddelen, die zorgen voor het verlagen van het cholesterolniveau. Dit medicijn helpt om het cholesterolgehalte te verlagen. De lipiden zijn vet regulerende middelen om het niveau van het cholesterol te verlagen.

Wanneer gebruikt u Ezetrol?

Dit medicijn wordt ingezet als er een te hoog gehalte van cholesterol is of een combinatie van en teveel vet in het bloed en teveel cholesterol. Ook personen welke een hogere kans op hart- en vaatziekten hebben kunnen dit medicijn gebruiken.

Wanneer kunt u geen Ezetrol gebruiken?

Als u een leveraandoening heeft dan kunt u dit medicijn niet gebruiken. Als u zwanger bent of wilt worden of als u borstvoeding geeft dient u in overleg met uw arts dit medicijn te gebruiken.

Hoe dient u Ezetrol te gebruiken?

In dit medicijn zit de werkzame stof ezetimibe. Het is een stof welke de opname van cholesterol uit eten in de darmen afremt. Hierdoor wordt het cholesterol gehalte lager in het bloed. Voor het lichaam zijn vetten een van de belangrijkste energiebronnen. Een teveel aan cholesterol kan echter zich gaan afzetten aan de binnenkant van de aderen. Hierdoor kunnen ze verstopt raken of vernauwen. Het is mogelijk dat een te hoog vetgehalte of cholesterolgehalte erfelijk is. Vaak heeft het echter met de voeding te maken.

Dosering

Het is belangrijk om voordat u dit medicijn gaat gebruiken, dat u een cholesterolverlagend dieet gaat volgen. U moet hier ook mee doorgaan als u de medicijnen gebruikt. Begin met een dosis van 10 milligram van het medicijn. Gebruik deze dosis een keer per dag. Het is mogelijk om de medicijnen op iedere moment van de dag en met of zonder eten in te nemen. U kunt de medicijnen in een keer doorslikken met wat water. Het is slim om iedere dag op hetzelfde tijdstip de medicijnen in te nemen. Zo voorkomt u namelijk dat u een keer een dosis vergeet. Neem dus iedere dag uw dosis.

Eventuele bijwerkingen

Enkele bijwerkingen welke mogelijk kunnen optreden zijn het krijgen van hoofdpijn, een oververmoeid gevoel krijgen, een verhoging van de bloedsuikerspiegel. Ook kunt u overgevoelig worden. Als u last krijgt van een zwellend gezicht, zware spierpijn of koorts krijgt of blaarvorming dan moet u direct contact opnemen met een arts.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Ezetrol”