Menu
Sale

Famvir

*  151,69

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Famvir?

Famvir is een medicijn dat gebruikt kan worden bij de behandeling van het herpes simplexvirus type 2, of herpes genitales

Wanneer gebruikt u Famvir?

Famvir verhindert de verspreiding van geïnfecteerde cellen. Dit doet het doordat het ervoor zorgt dat het virus zich niet verder kan vermenigvuldigen. Het antivirale middel in Famvir is de stof genaamd famciclovir. Deze stof behoort tot de prodrugs. Dit verschilt van gewone medicatie aangezien het pas in het lichaam met behulp van de stofwisseling omgezet wordt in een biologisch actieve stof. Famciclovir wordt in het lichaam omgezet in de actieve vorm genaamd penciclovir, wat op een vergelijkbare manier als andere antivirale middelen werkzaam is aangezien het de reproductie van het virus hindert. Dit doet het doordat het de activiteit van het enzym dat het virus nodig heeft om in leven te blijven en te vermenigvuldigen te remmen. Zodra de groei van het virus is stopgezet kunnen de antilichamen vanuit het immuunsysteem het virus weer onderdrukken.

Wanneer gebruikt u geen Famvir?

Gebruik Famvir niet als u al een ander vergelijkbaar medicijn tegen herpes gebruikt. Bespreek met een arts uw medische geschiedenis.

Hoe dient u Famvir te gebruiken?

Famvir wordt oraal ingenomen. Zie voor juiste dosering en gebruik de bijsluiter.

Bijwerkingen

Bij het gebruik van Famvir kunnen mogelijk bijwerkingen ontstaan. De meest voorkomende is hoofdpijn. Raadpleeg bij bijwerkingen de bijsluiter en overleg indien nodig met een arts.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Famvir”