Menu
Sale

Felodipine

Artikelnummer: b094bf7fa76f.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 89,00.Huidige prijs is: € 81,00.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Felodipine?

Felodipine is een calciumblokker (calciumantagonist). Het verslapt de spieren en verwijdt de bloedvaten waardoor de bloeddruk daalt en de zuurstofbehoefte van het hart vermindert. Dit medicijn is een calciumblokker. Dit wordt ook wel een calciumantagonist genoemd. Het medicijn laat de spieren verslappen en helpt om de bloedvaten te verwijden. Hierdoor gaat de bloeddruk omlaag en heeft het hart ook minder zuurstof nodig.

Wanneer gebruikt u Felodipine?

Het medicijn wordt gebruikt als iemand een hartritmestoornis heeft, de ziekte van Raynaud heeft, angina pectoris of een te hoge bloeddruk heeft. Vaak voelt u een te hoge bloeddruk trouwens niet. Eigenlijk is een te hoge bloeddruk een sluipend gevaar voor hartziekten en vaatziekten. Dit geneesmiddel helpt om de bloedvaten te laten ontspannen door het calcium te blokkeren. Het calcium zorgt voor een spanning in de bloedvaten.

Wanneer kunt u geen Felodipine gebruiken?

U kunt dit medicijn beter niet innemen en gebruiken als u overgevoelig bent voor Felodipine, zwanger bent of borstvoeding geeft, een acuut hartinfarct heeft, een vernauwing van de hartslagader heeft of in shock bent.

Hoe dient u Felodipine te gebruiken?

Het is belangrijk om de voorschriften op het etiket op te volgen. Als u de tabletten inneemt dan dient u hier niet op te kauwen en het met minimaal een half glas water weg te spoelen. Het medicijn moet langzaam oplossen. Als u er op gaat kauwen dan wordt de werking minder goed. Ook kunnen er dan sneller bijwerkingen ontstaan. Het is goed om het medicijn iedere dag op een vast tijdstip in te nemen. Het kan in de ochtend zijn als u een ontbijt neemt of in de avond voordat u gaat slapen. Het belangrijkste is dat u het medicijn niet vergeet in te nemen. Indien dit toch gebeurt dan is het goed om deze dosis gewoon over te slaan. Neem nooit een dubbele dosis in van het geneesmiddel. Na een drietal tot zestal weken merkt u vaak het effect van het innemen van dit medicijn. De bloeddruk wordt beter. Vaak zult u dit medicijn voor een lange tijd moeten innemen, zo niet voor de rest van uw leven.

Dosering

Volg de voorschriften van uw arts op om de juiste dosis in te nemen. Dit geneesmiddel is beschikbaar in de varianten van 2,5 milligram, 5 milligram en 10 milligram. Het is belangrijk om het medicijn onder de 25 graden te bewaren. Doe het echter niet in een koelkast.

Eventuele bijwerkingen

Ook dit medicijn kent mogelijke bijwerkingen Zo kunt u (vooral aan het begin van het innemen van dit medicijn) dikkere enkels en onderbenen krijgen, vaker hoofdpijn hebben, zich duizelig voelen of tintelingen krijgen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Felodipine”