Menu
Sale

Femodette

Categorie:

*  63,69

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Femodette?

Femodette is een combinatiepil die twee stoffen bevat die op een vergelijkbare manier als progesteron en oestrogeen werken. Femodette is een anticonceptiepil tegen ongewenste zwangerschap.

Wanneer gebruikt u Femodette?

Femodette is een hormonale anticonceptiepil. Deze pil bevat twee synthetische hormonen gestodeen en ethinylestradiol. Wanneer de hoeveelheid progesteron en oestrogeen in het lichaam daalt stoten de eierstokken een rijpe eicel af. Door extra hormonen met eenzelfde functie binnen te krijgen denkt het lichaam dat de eisprong al heeft plaatsgevonden. Hierdoor produceren de eierstokken geen eicel en treedt er geen ovulatie op. Als er geen eicel vrijkomt kan er ook geen bevruchting optreden. Ook wordt het endometrium, dankzij de aanwezigheid van deze synthetische hormonen, niet verder opgebouwd. Hierdoor is het niet geschikt voor een bevruchte eicel, waardoor deze dan door het lichaam kan worden afgestoten. Femodette zorgt er daarnaast voor dat de vloeistof rond de baarmoederhals dikker wordt.

Wanneer gebruikt u geen Femodette?

Overleg met een arts als u een medische geschiedenis heeft.

Hoe dient u Femodette te gebruiken?

Femodette wordt oraal ingenomen. En moet 3 weken lang dagelijks worden ingenomen. Na deze 21 dagen, dient er een stopweek van 7 dagen ingelast te worden. Na deze stopweek dient de gebruikster met een nieuwe strip te beginnen. Zie uitgebreide instructies in de bijsluiter.

Bijwerkingen

Femodette heeft bijwerkingen die vaak geassocieerd worden bij het gebruik van anticonceptiepil. Zie bijgeleverde bijsluiter voor uitgebreide informatie.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Femodette”