Menu
Sale

Femoston

Artikelnummer: 51fabf0a7ecf.

* Oorspronkelijke prijs was: € 113,49.Huidige prijs is: € 100,00.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Femoston?

Femoston is een hormone replacement therapy of HRT met twee vrouwelijke geslachtshormonen, namelijk dydrogesteron en estradiol. Het geneesmiddel wordt voorgeschreven aan vrouwen die in de overgang zitten en last hebben van bepaalde overgangsklachten, zoals opvliegers.

Wanneer gebruikt u Femoston?

In de overgang daalt het oestrogeengehalte en hierdoor krijgen veel vrouwen last van vervelende klachten als opvliegers, (nachtelijke) zweetaanvallen, droge slijmvliezen, prikkelbaarheid, depressie, angsten, slapeloosheid en minder zin in seks. Door Femoston te nemen, worden deze klachten minder. Dit komt omdat de hormoonspiegel weer in balans komt door het gebruik van dit geneesmiddel.

Femoston is bedoeld voor vrouwen bij wie de baarmoeder niet verwijderd is. Vrouwen bij wie de baarmoeder wel verwijderd is, gebruiken doorgaans andere geneesmiddelen om overgangsklachten te verminderen.

Wanneer gebruikt u geen Femoston?

Femoston mag niet gebruikt worden door mensen die overgevoelig zijn voor estradiol of dydrogesteron, mensen die lijden aan trombose, een leverziekte, borstkanker of een andere vorm van kanker die gevoelig is voor oestrogenen, mensen met onverklaarbare vaginale bloedingen, mensen met abnormaal groeiend baarmoederslijmvlies en mensen met een ernstige nier- of bloedziekte.

Bij het gebruik van bepaalde medicijnen, moet met de arts overlegd worden of het gebruik van Femoston verstandig is. Het middel werkt niet altijd goed in combinatie met andere medicijnen.

Hoe dient u Femoston te gebruiken?

Een strip Femoston bevat 14 witte tabletten en 14 grijze tabletten. De eerste twee weken van het gebruik van het geneesmiddel worden de witte tabletten genomen. Deze tabletten bevatten enkel estradiol. Na de eerste veertien dagen van het gebruik van het geneesmiddel, worden de grijze tabletten gebruikt. Deze tabletten bevatten beide vrouwelijke hormonen.

Femoston tabletten worden op een vast tijdstip en met een beetje water ingenomen. Is de strip leeg, dan ontstaat er een onttrekkingsbloeding die vergeleken kan worden met een standaard menstruatie. Als de strip leeg is, begint de gebruiker meteen met de volgende strip.

Dosering

De dosering van Femoston is eenmaal daags 1 tablet. Van deze dosering kan niet afgeweken worden.

Bijwerkingen

Hormonale substitutietherapie kan bijwerkingen veroorzaken, waaronder hoofdpijn, maag-darmklachten, vaginale afscheiding, gespannen en pijnlijke borsten, stemmingswisselingen en doorbraakbloedingen. Niet iedereen krijgt te maken met deze bijwerkingen bij het gebruik van Femoston, maar het is wel mogelijk.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Femoston”