Menu
Sale

FemSeven Conti

Artikelnummer: c27f7ae7eceb.

*  98,00

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is FemSeven Conti?

FemSeven Conti is een geneesmiddel dat door vrouwen in de overgang gebruikt wordt in het kader van hormone replacement therapy (HRT). Deze therapie wordt ook wel hormonale substitutietherapie of HST genoemd en betreft een behandeling die gevolgd wordt om de typische klachten van de overgang te verminderen of de laten verdwijnen. Artsen schrijven FemSeven Conti voor aan vrouwen die te maken hebben met diverse overgangsklachten en deze klachten graag willen verminderen of laten verdwijnen.

Wanneer gebruikt u FemSeven Conti?

FemSeven Conti is een geneesmiddel met twee hormonen, namelijk oestrogeen en progestageen. Door deze hormonen in te nemen, wordt het hormoonniveau van vrouwen in de overgang terug in balans gebracht. Hierdoor verdwijnen specifieke overgangsklachten die door een disbalans in het hormoonniveau worden veroorzaakt, zoals opvliegers, overmatig transpireren (vooral in de nacht), vaginale droogte, droge ogen, een droge mond, stemmingswisselingen, slaapproblemen en botontkalking.

Bij het gebruik van FemSeven Conti komt er geen onttrekkingsbloeding meer op gang. Dit maakt het geneesmiddel voornamelijk interessant voor vrouwen die nog wel een baarmoeder hebben, maar niet meer menstrueren.

Wanneer gebruikt u geen FemSeven Conti?

FemSeven Conti mag niet door iedereen gebruikt worden. Zo is het geneesmiddel niet geschikt voor vrouwen die overgevoelig zijn voor de hormonen en/of de hulpstoffen in het geneesmiddel (zie bijsluiter), een trombose hebben (gehad), borstkanker hebben (gehad) of een andere vorm van kanker hebben (gehad) die gevoelig is voor oestrogeenhormonen. Ook mag het geneesmiddel niet voorgeschreven worden aan en gebruikt worden door vrouwen met onverklaarbare vaginale bloedingen, een woekering van het baarmoederslijmvlies, een bloedziekte of een leverziekte.

Hoe dient u FemSeven Conti te gebruiken?

FemSeven Conti wordt geleverd in de vorm van pleisters. Deze pleisters kan de gebruiker op de rug, op de heup of op de buik plakken. Door de pleister iedere keer op een andere plek te plakken, wordt de kans op bijwerkingen in de vorm van huidirritatie en andere huidklachten minder. Vrouwen die FemSeven Conti pleisters dragen, kunnen overigens gewoon sporten, baden en douchen. Laat de pleister toch los, dan mag er een nieuwe pleister gebruikt worden. Er is geen stopweek bij het gebruik van FemSeven Conti.

Dosering

De gebruikelijke dosering van FemSeven Conti is 1 pleister per week. Tenzij een arts expliciet anders adviseert, mag er niet van deze dosering afgeweken worden.

Bijwerkingen

Hormone replacement therapy kan voor bijwerkingen zorgen. Zo ook als er gebruik wordt gemaakt van FemSeven Conti pleisters om de hormoonbalans terug te brengen. Eventuele bijwerkingen die u kunt ervaren door het gebruik van FemSeven Conti pleisters zijn klachten als misselijkheid, hoofdpijn, het vasthouden van vocht, doorbraakbloedingen, het toenemen van de vaginale afscheiding, gespannen en/of pijnlijke borsten en huidirritatie op de plek waar de pleister heeft gezeten of nog zit.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “FemSeven Conti”