Menu
Sale

FemSeven

Artikelnummer: 888cca20e468.

*  75,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is FemSeven?

FemSeven wordt ook wel FemSeven Conti genoemd. Het is een geneesmiddel dat onder de groep hormonale substitutietherapie (HST)  medicijnen valt, ofwel geneesmiddelen die voorgeschreven worden aan vrouwen met overgangsklachten. Het geneesmiddel FemSeven bestaat uit de twee vrouwelijke hormonen, namelijk estradiol en levonorgestrel. Door deze hormonen extra in te nemen, wordt de hormoonbalans weer teruggebracht en worden overgangsklachten die veroorzaakt worden door een disbalans van hormonen vanzelf minder.

Wanneer gebruikt u FemSeven?

FemSeven wordt voorgeschreven aan vrouwen die last hebben van verschillende overgangsklachten, waaronder opvliegers, overmatig transpireren (vooral in de nacht), vaginale droogte, in- en/of doorslaapproblemen, een droge mond, droge ogen, stemmingswisselingen en botontkalking. Door het hormoonniveau van het vrouwelijk lichaam weer in balans te brengen, worden deze klachten minder en zullen sommige klachten uiteindelijk zelfs helemaal verdwijnen.

Wanneer gebruikt u geen FemSeven?

FemSeven is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor estradiol, levonorgestrel of een van de hulpstoffen in het geneesmiddel. Ook mag FemSeven niet voorgeschreven en gebruikt worden door vrouwen die een trombose hebben of hebben gehad, borstkanker hebben of hebben gehad of een andere vorm van kanker hebben of hebben gehad die gevoelig is voor vrouwelijke hormonen. Heeft de patiënt last van vaginale bloedingen, een woekering van het baarmoederslijmvlies, een bloedziekte of een leverziekte, dan wordt FemSeven ook niet voorgeschreven.

Hoe dient u FemSeven te gebruiken?

FemSeven wordt geleverd in de vorm van pleisters, die afwisselend op de rug, de heup en de buik worden geplakt. Na het opplakken van de pleisters, kan de gebruiker van FemSeven gewoon gaan sporten, baden of douchen. Laat de pleister toch los, dan wordt deze vervangen met een nieuw exemplaar.

Iedere week dient de pleister vervangen te worden. Door dit op een vaste dag te doen, kan de gebruiker voorkomen dat de pleister te lang blijft zitten door een omwisseling te vergeten. Er hoeft geen stopweek ingelast te worden bij het gebruik van FemSeven pleisters.

Dosering

De gebruikelijke dosering van FemSeven pleisters is 1 pleister per week. Van deze dosering mag niet afgeweken worden, tenzij de oude pleister loslaat en vervangen dient te worden. Plak nooit meer dan 1 pleister op.

Bijwerkingen

Net zoals veel andere geneesmiddelen, kan ook FemSeven voor bijwerkingen zorgen. Denk hierbij aan huidirritatie op de plek waar de pleister zit of heeft gezeten, misselijkheid, het vasthouden van vocht, doorbraakbloedingen, een toegenomen vaginale afscheiding, gespannen borsten, pijnlijke borsten en hoofdpijn. Houden de bijwerkingen langer aan, dan wordt aangeraden contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “FemSeven”