Menu
Sale

Fenoxymethylpenicilline

Categorie:

*  59,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Fenoxymethylpenicilline?

Fenoxymethylpenicilline is een antibioticum dat bij de groep penicilline geneesmiddelen hoort. Het betreft een smalspectrum antibioticum en dit betekent dat het geneesmiddel enkel een bepaald soort bacteriën kan doden. Fenoxymethylpenicilline is een receptplichtig geneesmiddel, wat betekent dat u een recept nodig heeft om dit geneesmiddel te verkrijgen en te gebruiken.

Wanneer gebruikt u Fenoxymethylpenicilline?

Fenoxymethylpenicilline wordt voornamelijk gebruikt om streptokokken te bestrijden. Dit is een bacteriesoort die diverse aandoeningen veroorzaakt, waaronder roodvonk en een keelontsteking. Ook wordt Fenoxymethylpenicilline voorgeschreven bij huidinfecties, waaronder ontstoken eczeem en wondroos. Fenoxymethylpenicilline doodt de bacteriën die de infectie veroorzaken, waardoor de klachten na enkele dagen verdwijnen en de gebruiker zich snel beter voelt.

Wanneer gebruikt u geen Fenoxymethylpenicilline?

Fenoxymethylpenicilline mag niet gebruikt worden door mensen die overgevoelig zijn voor de werkzame stoffen in het geneesmiddel (zie bijsluiter) of door mensen die overgevoelig zijn voor penicilline in het algemeen. Worden er al andere geneesmiddelen gebruikt, dan moet de patiënt dit altijd melden aan de arts. Fenoxymethylpenicilline kan namelijk een wisselwerking hebben met andere geneesmiddelen.

Hoe dient u Fenoxymethylpenicilline te gebruiken?

Fenoxymethylpenicilline wordt geleverd in tablet- of drankvorm. Het geneesmiddel moet altijd ingenomen worden op een lege maag, bij voorkeur een of twee uur voor de volgende maaltijd. In de bijsluiter van Fenoxymethylpenicilline wordt duidelijk vermeld hoe het geneesmiddel ingenomen moet worden. Door het medicijn verspreid over de dag in te nemen, is de werking het beste en zijn er zo min mogelijk bijwerkingen.

Het is belangrijk om de voorgeschreven kuur Fenoxymethylpenicilline altijd af te maken, ook als de klachten al eerder verdwijnen. Wordt een kuur met dit geneesmiddel niet afgemaakt, dan kunnen de bacteriën blijven bestaan en zal de infectie uiteindelijk toch niet verdwijnen of terugkeren. Door de kuur af te maken, kan dit voorkomen worden.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Fenoxymethylpenicilline voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar is iedere 6 uur 250 mg tot 500 mg. De gebruikelijke dosering voor kinderen van 6 tot 12 jaar is iedere 6 uur 250 mg en de gebruikelijke dosering voor kinderen van 1 tot 6 jaar is iedere 6 uur 125 mg. Een arts bepaalt hoe lang het geneesmiddel gebruikt moet worden, ofwel hoe lang een kuur Fenoxymethylpenicilline moet zijn.

Bijwerkingen

Door het gebruik van Fenoxymethylpenicilline kunt u last krijgen van bijwerkingen. Dit zijn klachten als maag-darmproblemen (misselijkheid, buikpijn, diarree, et cetera), maar ook overgevoeligheidsreacties van de huid. Denk hierbij aan netelroos en plaatselijke vochtophopingen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Fenoxymethylpenicilline”