Menu
Sale

Fexofenadine

Artikelnummer: 38e6d4292561.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 52,49.Huidige prijs is: € 48,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Fexofenadine?

Fexofenadine is een antihistaminicum, oftewel een anti-allergiemedicijn. Het gelijknamige werkzame ingrediënt fexofenadine blokkeert de aanmaak van histamine, de stof die zorgt voor een allergische reactie. Dit medicijn is een antihistaminica. Het geneesmiddel valt onder de anti allergie geneesmiddelen en medicijnen. In het medicijn zit de werkzame stof fexofenadine.

Wanneer gebruikt u Fexofenadine?

Het medicijn wordt gebruikt wanneer iemand hooikoorts heeft, jeuk heeft, een ontstoken neusslijmvlies of ontstoken ogen heeft. Ook wordt het gebruikt als iemand urticaria heeft (chronische netelroos). Vaak ontstaat er een allergische reactie door stuifmeel, huisdieren, de huisstofmijt of door iets wat u hebt gegeten of gedronken. Dit kan resulteren in longproblemen (men wordt benauwd en moet hoesten), men krijgt ontstoken ogen of een loopneus. Ook kunnen er vlekken op de huis en een jeukende huid ontstaan. Vaak is een korte kuur met Fexofendandine voldoende om de problemen te verhelpen. Alleen bij Chronische netelroos (urticaria) moet men het medicijn vaak voor een langere termijn slikken.

Wanneer kunt u geen Fexofenadine gebruiken?

Als u niet tegen de werkzame stoffen of de hulpstoffen in het medicijn kunt dan kunt u het beter niet gebruiken.

Hoe dient u Fexofenadine te gebruiken?

Volwassenen en kinderen van twaalf jaar en ouder kunnen het medicijn gebruiken. Het medicijn helpt om de afgifte van histamine in het bloed te blokkeren om zo de symptomen te verminderen.

Dosering

Neem iedere dag een tablet in van het medicijn. Doe het op een vast tijdstip om zo te voorkomen dat u het een keer vergeet. Het medicijn begint te werken binnen een uur. De werking houdt een hele dag aan. Het is verstandig om niet in een keer te stoppen met het innemen van het medicijn. Het is wel mogelijk echter de klachten kunnen dan weer terugkomen.

Eventuele bijwerkingen

Er zijn verschillende bijwerkingen mogelijk. Een van de mogelijke bijwerkingen is het krijgen van hoofdpijn. Ook kunt u duizelig worden of zich suffig voelen. Vaak verdwijnen de bijwerkingen binnen een aantal dagen. Als dit niet het geval is dan dient u contact op te nemen met uw arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Fexofenadine”