Menu
Sale

Finasteride

Artikelnummer: 74d2d525df45.
Categorie:

*  87,50

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Finasteride?

Finasteride is een geneesmiddel dat de werking van testosteron vermindert. Dit mannelijke geslachtshormoon zorgt er onder andere voor dat het prostaat groter wordt. Is het prostaat te groot, dan kunnen er problemen met urineren ontstaan. Door dit geneesmiddel te nemen, zal het prostaat krimpen en verminderen de problemen met urineren of verdwijnen deze klachten helemaal.

Wanneer gebruikt u Finasteride?

Finasteride wordt voorgeschreven aan mannen die te maken hebben met plasklachten door een te grote prostaat. Een goedaardige vergroting van de prostaat wordt ook wel BPH genoemd en deze aandoening zorgt voor klachten als vaak moeten plassen, incontinentie, kleine beetjes moeten plassen, veel nadruppelen en een zwakke urinestraal.

Een vergrote prostaat komt voornamelijk voor bij oudere mannen. Door Finasteride te gebruiken krimpt de prostaat aanzienlijk, waardoor de klachten verdwijnen.

Wanneer gebruikt u geen Finasteride?

Finasteride is niet geschikt voor mannen die overgevoelig zijn voor deze werkzame stof in het geneesmiddel of voor mannen die een kind proberen te verwekken. Gebruikt u het geneesmiddel wel bij het verwekken van een kind, dan kan dit een negatieve invloed hebben op de gezondheid van de baby. Verder mag Finasteride ook niet gebruikt worden door vrouwen.

Hoe dient u Finasteride te gebruiken?

Finasteride wordt geleverd in de vorm van een tablet, die op een vast tijdstip met wat vloeistof ingenomen moet worden. De tabletten worden geleverd in een duidelijke kalenderstrip, zodat het gemakkelijker is om bij te houden wanneer de laatste tablet geslikt is en het vergeten van een tablet minder vaak voorkomt. Het kan enige tijd duren voor het medicijn effect heeft, namelijk 2 tot 6 maanden na het slikken van de eerste tabletten. Al werkt het geneesmiddel niet meteen; Finasteride moet altijd ingenomen worden, zonder een dag over te slaan.

Zijn de klachten na 6 maanden nog niet vermindert, dan moet de gebruiker contact opnemen met een arts. Indien nodig krijgt hij een ander geneesmiddel voorgeschreven.

Dosering

Finasteride wordt eenmaal daags (1 tablet van 5 mg) ingenomen, het liefst op een vast tijdstip. Alleen als de arts anders voorschrijft, mag er van deze dosering afgeweken worden.

Bijwerkingen

Tijdens een behandeling met Finasteride kan de man te maken krijgen met bijwerkingen, waaronder minder zin in seks, erectieproblemen, een pijnlijk gevoel in de testikels en gezwollen borsten. Alleen als de gebruiker veel last heeft van deze bijwerkingen of als er andere bijwerkingen optreden, is het nodig om contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Finasteride”