Menu
Sale

Flagyl

Artikelnummer: 75e4f2e02f98.

* Oorspronkelijke prijs was: € 95,00.Huidige prijs is: € 89,90.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Flagyl?

Flagyl is een geneesmiddel dat bepaalde bacteriën en eencellige organismen als parasieten en amoeben doodt. Het gaat om organismen die een infectie kunnen veroorzaken of al een infectie hebben veroorzaakt. Door Flagyl te gebruiken, met de werkzame stof metronidazol, verdwijnen de klachten die het gevolg zijn van de infectie door het organisme. Het is een receptplichtig medicijn dat enkel voorgeschreven kan worden door een erkend arts.

Wanneer gebruikt u Flagyl?

Flagyl helpt bij verschillende soorten infecties, waaronder trichomonas (soa), giardiasis (een darminfectie), bacteriële vaginose, bacteriële huidinfecties en een maag-darmzweer. Het medicijn schakelt bacteriën, parasieten en andere ziekteverwekkers doeltreffend uit en wordt snel opgenomen in het bloed, waar het langdurig werkt. Al na een paar dagen voelt de gebruiker van het medicijn zich stukken beter.

Wanneer kunt u geen Flagyl gebruiken?

Flagyl mag niet door iedereen gebruikt worden. Zo is het medicijn niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor metronidazol of een van de gebruikte hulpstoffen in het medicijn, voor mensen met een afwijkend bloedbeeld en voor mensen met neurologische aandoeningen.

Hoe dient u Flagyl te gebruiken?

Flagyl wordt doorgaans voorgeschreven in de vorm van een kuur van een aantal dagen. Voor de beste werking van het medicijn, moet de voorgeschreven kuur altijd afgemaakt worden. Stopt de gebruiker vroegtijdig met het innemen van het medicijn, dan kan de infectie terugkomen.

Flagyl is verkrijgbaar in twee vormen, namelijk in de vorm van een tablet en in de vorm van een vloeibare drank. De tablet moet zonder te kauwen ingenomen worden met vloeistof en de drank wordt al drinkend ingenomen met behulp van een maatbeker om de juiste dosering te bepalen. Om de kans op maag-darmklachten te verkleinen, wordt het medicijn het liefst voor de maaltijd ingenomen. Ter behandeling van vaginale klachten wordt Flagyl ingenomen in de vorm van ovules of zetpillen, die bedoeld zijn voor vaginaal gebruik.

Dosering

De arts bepaalt de dosering van Flagyl, waarbij doorgaans de standaard dosering van 1 tablet van 500 gram wordt aangehouden die drie keer per dag ingenomen moet worden. Het medicijn mag niet langer dan tien dagen achter elkaar gebruikt worden.

Bijwerkingen

Flagyl kan bijwerkingen geven, waaronder maag-darmklachten (vooral bij het innemen van het medicijn na de maaltijd), een metaalachtige smaak in de mond, zweertjes in de mond en een verkleurde tong. Alleen als de gebruiker veel last heeft van de bijwerkingen van Flagyl, is het nodig om contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Flagyl”