Menu
Sale

Flixonase

Artikelnummer: 76071f42cc45.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 63,00.Huidige prijs is: € 58,00.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Flixonase?

Flixonase is een neusspray die de werkzame stof fluticasonpropionaat bevat. Dit geneesmiddel behoort tot de groep corticosteroïden (bijnierschorshormonen). Flixonase is een spray voor de neus. In de neusspray zit de stof fluticasonpropionaat. Het is een medicijn weke tot de groep van corticosteroïden behoord. Het wordt ook wel de bijnierschorshormonen genoemd. Het geneesmiddel heeft een ontstekingsremmende werking en zorgt ook dat de overgevoelige reacties verdwijnen.

Wanneer gebruikt u Flixonase?

Het medicijn wordt gebruikt als iemand neusklachten heeft. Dit kan voorkomen bij hooikoorts, langdurige en mogelijk zelfs chronische ontstekingen van het neusslijmvlies of bijvoorbeeld bij een allergie. Je kunt het merken wanneer je en loopneus krijgt met een heldere slijm, je vaak moet niezen, jeuk hebt of een verstopte neus hebt. Met dit medicijn zullen de prikkels en de klachten afnemen. Ook bij bijholteontstekingen of bij neuspoliepen wordt dit medicijn gebruikt.

Wanneer kunt u geen Flixonase gebruiken?

Dit medicijn is niet geschikt voor kinderen onder de vier jaar. Het is beter om dit medicijn niet te gebruiken als u zwanger bent. Het is onbekend welke werking het medicijn op de foetus heeft. Als u borstvoeding geeft kunt u dit medicijn echter wel gebruiken. Het is niet bekend of de werkzame stof van dit medicijn in de moedermelk terecht komt. Het is echter wel bekend dat het voor uw baby niet schadelijk is.

Hoe dient u Flixonase te gebruiken?

Het is verstandig om dit geneesmiddel op een vaste tijd te gebruiken. Gebruik het bij voorkeur in de ochtend. Voordat u het geneesmiddel gaat gebruiken is het belangrijk om de verstuiver goed te schudden om zo de werkzame stoffen te verdelen. Richt de tuit naar de buitenkant van de neus, dus van de neusschotten af als je gebruik maakt van de verstuiver. Hierdoor voorkom je dat je een bloedneus kunt krijgen. Snuif het medicijn ook goed op als je het gebruikt. Zo kun je er optimaal van genieten. Vaak merk je niet direct dat het medicijn zijn werk doet. Toch is het geval . Na een paar dagen zal je merken dat het beter gaat met de klachten en met je neus. Als dit niet het geval is, is het belangrijk om contact op te nemen met je arts.

Dosering

In een verstuiving van dit medicijn zit een dosis van 50 microgram futicasonpropionaat. Voor volwassene en kinderen vanaf twaalf jaar is het goed om een keer per dag twee verstuivingen per neusgat te gebruiken. Voor kinderen van vier tot twaalf jaar is het goed om een keer per dag een verstuiving per neusgat te gebruiken. Ben je een dosis vergeten? Dan kun je die inhalen, tenzij het tijd is voor je volgende dosis. Neem nooit een dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen.

Eventuele bijwerkingen

Net als bij tal van andere medicijnen is het mogelijk dat er bijwerkingen optreden als u dit medicijn gebruikt. Zo kunt u een bloedneus krijgen, hoofdpijn of een droge neus of geïrriteerde keel krijgen. In de bijsluiter kunt u alles lezen over de mogelijke bijwerkingen.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Flixonase”