Menu
Sale

Flucloxacilline

Artikelnummer: 10c3c6412934.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 52,49.Huidige prijs is: € 48,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Flucloxacilline?

Flucloxacilline is een penicilline-antibioticum. De werkzame stof flucloxacilline doodt bepaalde bacteriën. Hierdoor kan een bacteriële infectie genezen en verdwijnen de bijbehorende symptomen, zoals pijn, koorts, zwelling. Dit medicijn valt onder de groep van penicilline antibiotica. Vooral bij bacteriële infecties wordt dit medicijn gebruikt en voorgeschreven. Het medicijn is zeer effectief om infecties van de huid te bestrijden. Denk hierbij aan steenpuisten, ontstoken eczeem, wondroos en krentenbaard).

Ook bij infecties van de buitenste gehoorgang en bij luchtweg infecties wordt dit geneesmiddel ingezet. Zeker bij huidinfecties is het belangrijk om snel te handelen. Vaak zijn ze besmettelijk en vormen ze snel een grote plek. Het is goed om te weten dat dit medicijn juist ook de bacteriën doodt welke niet gedood worden door de lichtere antibiotica. Via het bloed verspreidt dit medicijn zich om dan in de weefsels en de urine terecht te komen. Dit geneesmiddel valt onder de groep van de sterkere antibiotica. Het zorgt ervoor dat de ontstekingen minder worden binnen een paar dagen.

Wanneer gebruikt u Flucloxacilline?

Dit geneesmiddel wordt gebruikt om infecties te beheersen en te bestrijden. Denk hierbij aan infecties van de huid, zoals wondroos, krentenbaard, ontstoken eczeem en bijvoorbeeld steenpuisten. Ook luchtweg infecties en infecties van de buitenste gehoorgang worden met dit middel behandeld.

Wanneer kunt u geen Flucloxacilline gebruiken?

Hoewel het wel is toegestaan om dit medicijn te gebruiken in combinatie met alcohol wordt dit toch afgeraden. Het kan namelijk de werking sterk verminderen. Ook kunnen er hierdoor bijwerkingen ontstaan.

Hoe dient u Flucloxacilline te gebruiken?

Slik het medicijn op een lege maag, aangezien het voedsel de werking van dit medicijn kan beperken. Het is dus belangrijk om minimaal een uur en nog beter twee uur voordat u gaat eten het medicijn in te nemen. Verspreid het gebruik van de medicijnen over de hele dag. De medicijnen werken binnen een uur en werken dan voor ongeveer zeven uren.

Het is belangrijk om de hele kuur van dit medicijn af te maken. Het is namelijk van groot belang om de hele kuur af te maken, zodat de hele infectie ook daadwerkelijk weg is. Als u stopt wanneer de klachten voorbij zijn, maar de kuur nog niet dan kunnen de symptomen weer terug komen. Het kan dan ook zijn dat u nog sterkere medicijnen moet innemen.

Dosering

De meest gebruikte dosering van dit geneesmiddel is de 500 milligram variant. Het is belangrijk om de bijsluiter goed door te lezen.

Eventuele bijwerkingen

Ook dit medicijn kan net als ieder ander geneesmiddel bijwerkingen veroorzaken. Mogelijke bijwerkingen van dit medicijn zijn het krijgen van een misselijk gevoel, diarree, buikkrampen of een huiduitslag of jeuk. Na een tijdje zullen deze klachten wel overgaan. Als de bijwerkingen langer aanhouden dan is het verstandig om naar een arts te gaan.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Flucloxacilline”